Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Volkswagen στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση των νέων ισχυρών Golf GTI και GTD, με τις τιμές να κυμαίνονται από 37.000€ έως 43.500€, ανάλογα την έκδοση και τον εξοπλισμό. Ουσιαστικά πρόκειται για τρία διαφορετικά μοντέλα που είναι τα Golf GTI, GTI Clubsport και GTD. Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζουν αμέσως με την κλειστή μάσκα της Volkswagen, με το σήμα της γερμανικής εταιρείας να δεσπόζει στη μέση και να έχει μια διακοσμητική λωρίδα αλουμινίου από τη μια άκρη στην άλλη.

Ο προφυλακτήρας είναι αυτός που διαθέτει τα ανοίγματα για την ψύξη του κινητήρα, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα με τα LED φώτα ημέρας και τους LED προβολείς ομίχλης που αποτελούνται από 5 μικρά φώτα δίνουν μια άλλη αίσθηση. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή, τα LED φωτιστικά σώματα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, 18” ή 19”, ενώ υπάρχουν και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν αμέσως οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 10,2” και μια αφής μεγέθους 10”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα καθίσματα θέλουν να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, ενώ το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου θέλουν να προσφέρουν περισσότερη πολυτέλεια.

Μηχανικά το Golf GTI τροφοδοτείται από τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 245 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 37,7 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το 7τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο. Επιπλέον, υπάρχει και η έκδοση GTD, η οποία αποτελείται από τον TDI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 200 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 40,7 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο DSG κιβώτιο των 7 σχέσεων.

Και τα δύο μοντέλα έχουν πιο χαμηλές αναρτήσεις κατά 15 χιλιοστά, οι οποίες είναι ενεργές και προσαρμόζονται ανάλογα την κατάσταση του οδοστρώματος. Επιπλέον, υπάρχει και το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου XDS, το οποίο βοηθάει ακόμη περισσότερο στη σταθερότητα του οχήματος, ενώ ο οδηγός μπορεί να διαλέξει τρία προφίλ οδήγησης που είναι τα Comfort, Eco και Sport.

Για όσους δεν αρκούνται στα παραπάνω υπάρχει και η πιο ισχυρή έκδοση GTI Clubsport, η οποία διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα EA888 χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 300 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 40,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Το νέο Golf GTI Clubsport για να αποδίδει καλύτερα έχει υποστεί περισσότερες βελτίωσες, όπως οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, η διπλή αεροτομή και η διπλή οβάλ εξάτμιση στο πίσω μέρος. Επιπλέον, υπάρχουν και οι ειδικές ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”. Σίγουρα η τελική επιλογή είναι δύσκολη ανάμεσα στα τρία μοντέλα, όμως αυτό που ξεχωρίζει είναι το Golf GTI Clubsport. Όπως και να έχει όμως η τελική επιλογή είναι δική σας.

Οι τιμές των νέων Volkswagen Golf GTI και GTD

ΈκδοσηΚυβισμόςΙσχύςΤιμή
Golf GTI 2.0 TSI DSG2.00024538.850€
Golf GTI Clubsport 2.0 TSI DSG2.00030043.500€
Golf GTD 2.0 TDI DSG2.00020037.000€