Το Vitara εξελίσσεται. Δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό και τους συνεπιβάτες του να ακολουθήσουν το ένστικτό τους ώστε να ζήσουν την πιο επική εμπειρία. Ένα ολοκληρωμένο SUV που εξελίσσει τα καλύτερα γονίδια της Suzuki διαθέτει τολμηρή σχεδίαση που αποπνέει ζωντάνια, εκλεπτυσμένο εσωτερικό που ανεβάζει τη διάθεση και προχωράει ακόμη παραπέρα, σε κάθε τερέν.

Με νέο κινητήρα, νέας γενιάς υβριδικό σύστημα Suzuki Strong Hybrid, την τετρακίνηση ALLGRIP, παρακαταθήκη της Suzuki, το αυτόματο κιβώτιο AGS και διατηρώντας την ακαταμάχητη εμφάνιση που προσελκύει κάθε βλέμμα το Vitara Strong Hybrid είναι εδώ για να μην αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Το Vitara Strong Hybrid διαθέτει τετρακίνηση ALLGRIP, η οποία είναι πάντα διαθέσιμη και δεν εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης. Γεγονός που σημαίνει ότι η τετρακίνηση στο Vitara είναι στη διάθεση του οδηγού  ακόμη αν και η υβριδική μπαταρία είναι εντελώς άδεια. Το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της Suzuki δημιουργήθηκε το 1970 με την εξής φιλοσοφία. Να είναι ένα όχημα που θα μπορεί να σε οδηγήσει σε εκτός δρόμου διαδρομές όπως κανένα άλλο στο παρελθόν. Αυτή ήταν η αρχή της περίφημης τεχνολογίας ALLGRIP της Suzuki.

Η τεχνολογία 4WD έχει αναβαθμιστεί, προσφέροντας στον οδηγό ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, ασφάλεια και επιδόσεις. Με την τεχνολογία ALLGRIP, το Vitara επεκτείνει την γκάμα των δυνατοτήτων του, αλλά και τον διαφορετικό τρόπο ζωής κάθε οδηγού. Το Vitara διαθέτει τετρακίνηση ALLGRIP Select δίνοντας τέσσερις επιλογές στον οδηγό ανάλογα με το έδαφος που έχει να αντιμετωπίσει.

Διατηρεί τον αυθεντικό SUV χαρακτήρα του, με την γνωστή εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση. Ο εξελιγμένος σχεδιασμός της Suzuki, όπως η επιβλητική μάσκα με γρίλιες και ο δυναμικός μπροστινός προφυλακτήρας με λεπτομέρειες χρωμίου συνθέτουν την κομψή, στιβαρή εμφάνιση του. Το αυτοκίνητο λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά όταν εκκινεί από στάση, όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα, όταν κάνει όπισθεν και σε συνθήκες οδήγησης με σταθερή ταχύτητα. Συνδυάζει την υβριδική και αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία με στόχο τη βέλτιστη τιμή κατανάλωσης καυσίμου 5,3 λίτρα/100χλμ.

Το Vitara διαθέτει τετρακίνηση ALLGRIP με 4 επιλογές η οποία δεν εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης. Γεγονός που σημαίνει ότι η τετρακίνηση στο Vitara είναι πάντα διαθέσιμη ακόμη αν και η υβριδική μπαταρία είναι εντελώς άδεια. Ο οδηγός επιλέγει τη λειτουργία τετρακίνησης ALLGRIP (Auto, Sport, Snow και Lock) μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Η έγχρωμη οθόνη πολλαπλών  λειτουργιών στον πίνακα οργάνων τον ενημερώνει για το ποια λειτουργία έχει κάθε φορά επιλέξει. Η λειτουργία Auto δίνει προτεραιότητα στην οικονομία καυσίμου σε ομαλές συνθήκες οδήγησης και μεταβαίνει σε τετρακίνηση μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Η λειτουργία Sport βελτιώνει την απόδοση σε απότομες στροφές κατανέμοντας περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς, ενώ για καλύτερη απόδοση του κινητήρα, μεταβάλλει την απόκριση του γκαζιού και την κατανομή της ροπής. Η λειτουργία Snow προσφέρει την ιδανική διαμόρφωση για χιονισμένες, ολισθηρές επιφάνειες και ενισχύει την πρόσφυση κατά την επιτάχυνση ώστε να διατηρείται η σταθερότητα.

Για την απομάκρυνση του οχήματος από το χιόνι, τη λάσπη ή την άμμο, η λειτουργία Lock κατανέμει συνεχώς μεγάλη ποσότητα ροπής στους πίσω τροχούς ώστε να εξασφαλιστεί μέγιστη πρόσφυση. Το ESP και τα άλλα συστήματα ελέγχου λειτουργούν με βέλτιστο τρόπο για τον απεγκλωβισμό του αυτοκινήτου. Η λειτουργία Lock μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία Snow σε ταχύτητες άνω των 60 χλμ/ώρα.

Το Vitara είναι ένα θρυλικό όνομα στην αγορά των SUV και είναι ιδανικό για κάθε οδηγό που θέλει να εξερευνήσει τόσο την πόλη όσο και τις εκτός δρόμου διαδρομές. Η οδήγηση του Vitara είναι μια έντονη εμπειρία αφού δίνει στον οδηγό την ελευθερία να πάει οπουδήποτε θέλει, από τους δρόμους της πόλης σε απομακρυσμένους προορισμούς. Τα paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι ενισχύουν το Fun to Drive χαρακτήρα του μοντέλου και συνδυάζονται άψογα με την Strong Hybrid Τεχνολογία του Vitara.

Το Vitara αποτελούσε ήδη μια από τις πιο ασφαλείς προτάσεις στην κατηγορία του κι αυτό συνεχίζεται με τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας Suzuki Safety Support που διαθέτει. Το Vitara διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ανίχνευσης που χρησιμοποιεί τον συνδυασμό μιας κάμερας και ενός αισθητήρα laser που βρίσκεται στο παρμπρίζ. Ο συνδυασμός της κάμερας, που εστιάζει στις μέσες και μεγάλες αποστάσεις και μπορεί επίσης να ανιχνεύσει πεζούς και τη διαγράμμιση των λωρίδων, και του αισθητήρα laser, που επικεντρώνεται στις μικρές αποστάσεις και στη νυχτερινή ανίχνευση, εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο νέος κινητήρας 1,5 λίτρων προσφέρει υψηλή οικονομία καυσίμου, χαμηλές εκπομπές ρύπων, ισχυρές επιδόσεις και άφθονη απόδοση ροπής. H κορυφαία απόδοση καυσίμου επιτυγχάνεται μέσω διαφόρων χαρακτηριστικών. Κοντά στις βαλβίδες εισαγωγής τοποθετούνται διπλά μπεκ ψεκασμού καυσίμου και ο λόγος συμπίεσης αυξάνεται για αποτελεσματικότερη χρήση καυσίμου. Οι θερμοκρασίες καύσης μειώνονται και η απώλεια άντλησης μειώνεται από το σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR). Ζύγωθρα έχουν τοποθετηθεί για μείωση τριβής. Επιπλέον, ο χρονισμός των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής βελτιστοποιείται με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων (VVT).

Το νέο ισχυρό, συμπαγές και ελαφρύ υβριδικό σύστημα προσφέρει υβριδική κι ηλεκτρική οδήγηση. Αποτελείται από τον 1,5 κινητήρα DUALJET, έναν ηλεκτροκινητήρα (MGU), αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AGS και την μπαταρία ιόντων λιθίου 140 Volt. Ο υψηλής απόδοσης ηλεκτροκινητήρας MGU επιτρέπει την ηλεκτρική οδήγηση  (EV) τροφοδοτώντας το όχημα και βοηθώντας τον κινητήρα να επιταχύνει. Επιτρέπει επίσης την ηλεκτρική οδήγηση  (EV) με όπισθεν και προσθέτει επιπλέον ροπή κατά τις αλλαγές των ταχυτήτων προκειμένου να επιτυγχάνεται η πιο ομαλή επιτάχυνση.

Όταν το αυτοκίνητο κινείται με σταθερή ταχύτητα, ο ηλεκτροκινητήρας MGU χρησιμοποιεί την ισχύ του κινητήρα για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια (φορτίζοντας την μπαταρία) προκειμένου να επεκταθεί το εύρος και η συχνότητα της ηλεκτρικής οδήγησης και να επιτευχθεί μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και αθόρυβη οδήγηση. Κατά την επιβράδυνση, πραγματοποιείται ανάκτηση κινητικής ενέργειας η οποία εξασφαλίζει την επαναφόρτιση της μπαταρίας και τη διατήρηση της επαρκούς ισχύος της.

Το αυτόματο κιβώτιο AGS προσφέρει τα πλεονεκτήματα ενός χειροκίνητου αλλά κι αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων παρέχοντας ταυτόχρονα αίσθηση άμεσης αλλαγής ταχυτήτων και την ευκολία των αυτόματων αλλαγών. Οι 6 ταχύτητες και οι βέλτιστες σχέσεις μετάδοσης συμβάλλουν στην εξαιρετική οικονομία καυσίμου.

To Vitara διαθέτει στιβαρή σχεδίαση SUV, αλλά κι όλα τα προηγμένα συστήματα τεχνολογίας και ασφάλειας που απαιτούνται για να αντιμετωπίζεται κάθε ταξίδι με αυτοπεποίθηση και στυλ. Ο οδηγός μπορεί να αναβαθμίσει την επιλογή του προσθέτοντας πανοραμική ηλιοροφή και το χρώμα-διχρωμία που θα τον κερδίζει. 

Πανοραμική ηλιοροφή στην έκδοση GLX. Πανεύκολη στη χρήση, αποτελείται από δύο συρόμενες γυάλινες επιφάνειες. Το μεγάλο άνοιγμά της προσφέρει εκπληκτική θέα χαρίζοντας στους επιβάτες μια αναζωογονητική εμπειρία. Τέλος, υπάρχουν 6 χρώματα που είναι τα Bright Red, Superior White, Cosmic Black Metallic, Galactic Gray Metallic, Silky Silver Metallic, Cool White Pearl και τέσσερις διχρωμίες που είναι οι Galactic Gray-Cosmic Black Pearl, Solar Yellow Pearl-Cosmic Black Pearl, Savanna Ivory-Cosmic Black Pearl και Ice Grayish Blue Metallic-Cosmic Black Pearl.

Οι τιμές του νέου Suzuki Vitara Strong Hybrid

ΈκδοσηΚυβισμόςΙσχύςΤιμή
1.5 GL+ S1-HEV 6AGS 116HP 2WD1,50011624.000€
1.5 GLX S1-HEV 6AGS 116HP 2WD1.50011626.770€
1.5 GLX Sunroof S1-HEV 6AGS 116HP 2WD1.50011627.270€
1.5 GL+ S1-HEV 6AGS 116HP 4WD1.50011626.800€
1.5 GLX S1-HEV 6AGS 116HP 4WD1.50011630.060€
1.5 GLX Sunroof S1-HEV 6AGS 116HP 4WD1.50011630.560€