Μια είδηση που σίγουρα θα στεναχωρήσει πάρα πολλούς fun του Subaru Impreza WRX STI κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα η Subaru ανακοίνωσε επίσημα πως σταμάτησε την εξέλιξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης για την επόμενη γενιά του WRX STI. Αυτό βέβαια μπορεί να έχει διάφορες πτυχές, αλλά δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση πως το επόμενο WRX STI ενδέχεται να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Αυτό ίσως φέρει μια μεγάλη αλλαγή σε ένα αγαπημένο μοντέλο που καθένας ήθελε να έχει στα χέρια του. Παράλληλα αυτό μπορεί να αυξήσει τις τιμές στα μεταχειρισμένα μοντέλα, αφού πλέον το βενζινοκίνητο WRX STI θα είναι δυσεύρετο στην αγορά και όσα θα βγουν σε πώληση κατά καιρούς είναι σίγουρο πως θα γίνουν ανάρπαστα.

Στην ανακοίνωση της η Subaru τονίζει πως “Το WRX STI και η επωνυμία STI αντιπροσωπεύουν το ζενίθ των οχημάτων επιδόσεων της Subaru που αποτελούν παράδειγμα της μοναδικής κληρονομιάς DNA και Rally της Subaru. Καθώς κοιτάμε το μέλλον, προσβλέπουμε επίσης στην ενσωμάτωση της ουσίας του STI στην επόμενη γενιά οχημάτων μας”.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η είδηση θα απογοητεύσει πολλούς από εμάς, αφού οι περισσότεροι περίμεναν τη νέα γενιά WRX STI, η οποία τελικά θα παραμείνει μόνο στο WRX. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Ιάπωνες δεν έχουν καμία διάθεση να αποσύρουν το εν λόγω μοντέλο, το οποίο όπως φαίνεται πλέον θα βαδίσει σε νέα μονοπάτια. Πάντως η τελική απόφαση ακόμα δεν έχει παρθεί, αν και οι ελπίδες είναι ελάχιστες για νέο βενζινοκίνητο WRX STI.