Η Skoda δίνει κάθε χρόνο την ευκαιρία στους φοιτητές της σχολής της να δημιουργούν ένα πρωτότυπο μοντέλο που αργότερα ενδέχεται να πάρει σάρκα και οστά στην παραγωγή της τσέχικης φίρμας. Αυτή τη φορά σειρά πήρε το Slavia Concept, το οποίο αν το δει κάποιος πιο προσεκτικά είναι η Spider εκδοχή του Scala.

Το πρωτότυπο μοντέλο έχει μήκος 4,36 μέτρα, πλάτος 1,79 μέτρα, ύψος 1,41 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,64 μέτρα. Το συνολικό βάρος φτάνει τα 1.210 κιλά, ενώ ο σχεδιασμός του μπορεί να είναι σύγχρονος, αλλά φέρνει μνήμες από το Skoda 1100 OHC του 1957. Το νέο μοντέλο είναι δίπορτο, με το πίσω μέρος να είναι καινούργιο, ενώ το White Crystal Blue χρώμα του, κάνει αντίθεση με τις μαύρες λεπτομέρειες.

Οι κόκκινες δαγκάνες στα φρένα και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” με διαστάσεις ελαστικών 235/30, που έρχονται από το Kodiaq RS, θέλουν να δείξουν ένα πιο σπορ μοντέλο, ενώ το εσωτερικό διαθέτει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει έχοντας δερμάτινα bucket καθίσματα και ένα ηχοσύστημα απόδοσης 320 Watt, με το Subwoofer να είναι 2.250 Watt. Επιπλέον, αυτό που θέλει να τραβήξει τα βλέμματα είναι ο εντυπωσιακός φωτισμός που υπάρχει κάτω από το αμάξωμα.

Από μηχανικής πλευράς οι φοιτητές της Skoda πάτησαν στα σίγουρα επιλέγοντας τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς.

Αυτό είναι κατά σειρά το 7ο πρωτότυπο μοντέλο που δημιουργείται από φοιτητές της Skoda, αφού υπήρξαν πρώτα τα Mountiaq, Sunroq, Element, Atero Coupe, CitiJet Citigo και FunStar Fabia, πριν φτάσουμε στο νέο Slavia Concept. Όπως φαίνεται πάντως οι φοιτητές είναι αυτοί που ανοίγουν το δρόμο πριν δούμε ένα νέο μοντέλο της Skoda.