Το γρηγορότερο μοντέλο παραγωγής της MINI, το John Cooper Works GP, γίνεται ακόμη πιο δυνατό μετά την περιποίηση της Manhart Performance, με το νέο όνομα του να είναι GP3 F350. Η γερμανική εταιρεία βελτιώσεων δημιούργησε μια νέα ECU, έναν ενδιάμεσο ψύκτη, ανταλλακτικού σωλήνα για το φίλτρο σωματιδίων και ένα νέο σύστημα εξάτμισης της Remus.

Με όλα τα παραπάνω πλέον ο 4κύλινδρος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, αποδίδει 345 ίππους και 54 κιλά ροπής. Οι Γερμανοί δεν ανακοίνωσαν την επιτάχυνση και την τελική ταχύτητα, αλλά με τους 43 ίππους επιπλέον και τα 8,1 κιλά ροπής, θα μικραίνουν το ένα και θα μεγαλώνουν το άλλο, που σύμφωνα με το κατασκευαστή για το John Cooper Works GP είναι 5,2” και 365 χλμ/ωρα.

Εκτός από την ενίσχυση του κινητήρα, η Manhart στράφηκε στην ολλανδική εταιρεία JDCustoms για να δώσει στο MINI μια πιο ξεχωριστή εμφάνιση με ένα πλήρες μαύρο ματ χρώμα και να κάνει αντίθεση με τις διακοσμητικές χρυσές ρίγες και τις χρυσές λεπτομέρειες. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” με διαστάσεις ελαστικών 235/30 ολοκληρώνουν τις αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση. Επιπλέον, υπάρχουν και τα ελατήρια από την AST Suspension, τα οποία μειώνουν το ύψος του αμαξώματος κατά 20 χιλιοστά μπροστά και κατά 15 χιλιοστά πίσω.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως για τη βελτίωση του κινητήρα απαιτούνται 3.850€, ενώ το σύστημα εξάτμισης κοστίζει 1.725€. Για την εξωτερική εμφάνιση χρειάζονται 973€ για τα ανθρακονήματα, 192€ για τα ελατήρια χαμηλώματος και 1.800€ για τις ζάντες αλουμινίου. Τέλος, η βαφή σε ματ χρώμα με τις χρυσές ρίγες και τις χρυσές λεπτομέρειες κοστίζει 3.411€.