Η Renault πριν λίγες ημέρες παρουσίασε ένα νέο μικρό SUV με την ονομασία Kiger. Το νέο μοντέλο έχει λιγότερο από 4 μέτρα μήκος (3,99 μέτρα), ενώ το μεταξόνιο του φτάνει τα 2,50 μέτρα, κάτι που είναι αρκετά ικανοποιητικό για την κατηγορία του. Το νέο Kiger ξεχωρίζει από τη μάσκα με τις δύο διπλές γραμμές αλουμινίου και το σήματα της γαλλικής φίρμας. Τα φωτιστικά σώματα έχουν τρεις λάμπες στη σειρά από τη μια και από την άλλη πλευρά και είναι ανεξάρτητα από τα φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν και εδώ τα φωτιστικά σώματα, αλλά και η μεγάλη πίσω αεροτομή.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αλλά και η ψηφιακή οθόνη των 7” του πίνακα οργάνων. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων θέλουν να προσφέρουν κάποιο είδος πολυτέλειας. Η διχρωμία στο εσωτερικό θέλει να προσδώσει μια διαφορετική όψη, ενώ ο χώρος αποσκευών των 405 λίτρων είναι ότι ακριβώς χρειάζεται για τις αποσκευές των επιβατών.

Μηχανικά το νέο Renault Kiger θα διαθέτει δύο κινητήρες βενζίνης. Πρόκειται για τον 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει του 72 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 9,7 κιλά, αλλά και τον υπετροφοδοτούμενο ίδιας χωρητικότητας με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 100 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 16,3 κιλά. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ αργότερα θα υπάρχει έκδοση και με το αυτόματο CVT κιβώτιο.

Όσοι ενδιαφέρονται μάλλον θα απογοητευτούν για την ώρα, αφού το νέο Renault Kiger θα υπάρχει μόνο στην αγορά της Ινδίας, αλλά με τους Γάλλους να τονίζουν πως είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και άλλες αγορές αργότερα μεταξύ των οποίων αναμένεται να είναι και η Ευρώπη. Πάντως όπως φαίνεται για μια ακόμη φορά η αγορά των SUV όλο και πληθαίνει.