Η Toyota μετά τη Honda μας προσφέρει και αυτή μια ματιά στο πως σκέφτεται τα αυτοκίνητα της για το μέλλον. Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου, που θα γίνει στο Τόκυο σε λίγες ημέρες η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει το νέο πρωτότυπο όχημα κυψελών καυσίμου με την ονομασία Toyota FCV Plus. Το νέο μοντέλο θα κινείται με συμπιεσμένο υδρογόνο, το οποίο έχει υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα ακόμα και από την ηλεκτρική ενέργεια.

toyota fcv plus 2Το συνολικό μήκος του νέου μοντέλου είναι 3,8 μέτρα, το πλάτος 1,75 και το ύψος 1,54 μέτρα. Το Toyota FCV Plus εκτός από τη δική του δεξαμενή υδρογόνου, μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια απευθείας από το υδρογόνο, το οποίο αποθηκεύεται εκτός του οχήματος. Το όχημα μπορεί συνεπώς να μετατραπεί σε μια σταθερή πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο για οικιακοί χρήση, όσο και για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Η συστοιχία των κυψελών καυσίμου είναι τοποθετημένη ανάμεσα στα μπροστινά ελαστικά, ενώ το ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκεται πίσω από τα καθίσματα των πίσω επιβατών. Η ιαπωνική εταιρεία δεν αποκάλυψε άλλα στοιχεία από το αμάξωμα λέγοντας πως θα αποκαλυφθεί πλήρως στην έκθεση του Τόκυο. Πάντως οι Ιάπωνες στοχεύουν με το νέο μοντέλο σε μια βιώσιμη κοινωνία, στην οποία η ενέργεια του υδρογόνου θα είναι σε ευρεία χρήση.