Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή μας, με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα να πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Η Dacia αξιοποιώντας την 10ετή εμπειρία της Groupe Renault στην ηλεκτροκίνηση, έχει όραμά να δημιουργήσει ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο θα απευθύνεται σε όλους. Και όπως φαίνεται τα κατάφερε.

Οι Ρουμάνοι αποκάλυψαν το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο, που θα είναι ο προάγγελος του αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα κυκλοφορήσει μελλοντικά. Το νέο μοντέλο ονομάζεται Spring Electric και αναμένεται να είναι το πιο οικονομικό ηλεκτρικό όχημα στην ευρωπαϊκή αγορά. Το μήκος του φτάνει τα 3,73 μέτρα, κάτι που το κάνει αρκετά ευκίνητο, αφού θα μπορεί να παρκάρει και σε μικρότερους χώρους.

Το εξωτερικό γκρι χρώμα με τις πορτοκαλί λεπτομέρειες θέλουν να δείξουν κάτι όμορφο. Οι πορτοκαλί πινελιές βρίσκονται κατά μήκος της οροφής, χαμηλά στις πόρτες, στους προφυλακτήρες και στις ζάντες. Τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω θέλουν να δείξουν πως δε θα υστερεί σε τίποτα από πλευράς εξοπλισμού. Εσωτερικά όπως και μηχανικά δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, αφού οι Ρουμάνοι όπως φαίνεται το κρατάνε για όταν ολοκληρωθεί και βγει επίσημα στην παραγωγή.

Σίγουρα ένα οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ότι χρειάζεται για τις μετακινήσεις στις μεγαλουπόλεις και η Dacia φαίνεται πως έχει κάτι καλά κρυμμένο για να προσελκύσει τους υποψήφιους αγοραστές. Ελπίζουμε μέχρι να μπει στην παραγωγή το νέο ηλεκτρικό μοντέλο να υπάρχουν στη χώρα μας σταθμοί φόρτισης έτσι ώστε να λάβει των αριθμό των πωλήσεων που αξίζει. Τέλος, οι πληροφορίες λένε πως στην παραγωγή θα βρίσκεται το πρώτο εξάμηνο του 2021.