Το νέο Honda Civic Hatchback κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι και μαζί με αυτό παρουσιάζεται και το νέο Civic Type R Prototype, με το μόνο σίγουρο να είναι ότι θα τραβήξει τα βλέμματα όλων. Το συγκεκριμένο μοντέλο οποίο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική, αφού το νέο 5θυρο μοντέλο μόλις κατέφθασε στους διανομείς των Η.Π.Α.

honda-civic-type-r-2Η Honda είναι η Honda, όμως το Civic Type R Prototype είναι πρωτότυπο περισσότερο στο όνομα, αφού το μόνο στοιχείο που φαίνεται να το ξεχωρίζει από ένα πραγματικό αυτοκίνητο παραγωγής, είναι το φινίρισμα του κυρίου σώματος από τιτάνιο. Σύμφωνα με τη Honda το νέο Type R θα αρχίσει να πωλείται στην Αμερική μέσα στο επόμενο έτος.

Το νέο Civic Type R είναι επιθετικό και παράτολμο, όπως το ήδη υπάρχον μοντέλο, διαθέτοντας μια παρεμφερή αθλητική και άγρια εξωτερική εικόνα, με τα φουσκωμένα και αεριζόμενα μπροστινά φτερά, τους αεριζόμενους αεραγωγούς στον προφυλακτήρα, τη μεγάλη πίσω αεροτομή, το διαχύτη, ενώ μερικά νέα στοιχεία είναι το καπό με εισαγωγή αέρα και μια ασυνήθιστη ρύθμιση στην εξάτμιση, η οποία καταλήγει σε τρεις απολήξεις στο κέντρο.

honda-civic-type-r-3Αν και ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί τα πλήρη χαρακτηριστικά του σχετικά με τις αποδόσεις του, ωστόσο έχει γίνει γνωστό ότι το νέο Civic Type R θα διαθέτει πάλι τον 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο VTEC κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, όπως το ήδη υπάρχον, το οποίο θα φτάνει πλέον τους 306 ίππους και τα 40,7 κιλά ροπής, ενώ κάποιες πηγές αναφέρουν ότι θα βελτιωθεί περαιτέρω ο κινητήρας, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί καλύτερα το Focus RS της Ford.

Η κίνηση θα μεταφέρεται μέσω του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου πιθανότατα μέσα από ένα έξυπνο διαφορικό, το οποίο έχει υποστεί τις αλλαγές από τη νέα παγκόσμια πλατφόρμα του Civic Hatchback, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων, των φρένων, του συστήματος διεύθυνσης και τις ηλεκτρονικές υποβοηθήσεις στην οδήγηση, προκειμένου να καταφέρει να δαμάσει όλους αυτούς τους ίππους στο οδόστρωμα.

honda-civic-type-r-4Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Civic Type R Prototype που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στη Βόρεια Αμερική, θα έχουμε είτε στη SEMA στο Las Vegas, είτε στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles. Μέχρι τότε απολαμβάνουμε την εικόνα που μας έχει δοθεί και η οποία σίγουρα δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν, αφού αμέσως ξεχωρίζουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, και οι κόκκινες λεπτομέρειες, όπως και οι κόκκινες δαγκάνες της Brembo στα φρένα. Εν αναμονή λοιπόν.