Μεταξύ των πολυαναμενόμενων αυτοκινήτων που πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο χρόνο, η αναγεννημένη Supra αναμένεται να θέσει την Toyota πίσω στο χάρτη των Performance Sports Car και να αναβιώσει ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της Ιαπωνίας.

toyota-supra-1Έχοντας κατασκοπευθεί αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται ότι η νέα Supra έχει εμπνευσθεί στο σχεδιασμό από το Concept FT – 1. Ωστόσο, καθώς η παραγωγή εξακολουθεί να είναι κατά κάποιο τρόπο στην αρχή, τα πρωτότυπα που έχουν κυκλοφορήσει δε φαίνεται να διαθέτουν ακόμα έτοιμους προφυλακτήρες, φώτα ή να έχει οριστικοποιηθεί το καπό. Κάποια μέλη του φόρουμ SupraMKV έκαναν ένα βήμα παραπάνω και εξέφρασαν αυτό που πιστεύουν για την τελική εικόνα του αυτοκινήτου, με βάση τις τελευταίες εικόνες που κυκλοφόρησαν.

Ενώ πολλά από τα μέρη του σώματος του πρωτότυπου δεν έχουν τελειώσει, ωστόσο η οροφή, οι κολώνες A, B και C αναμένεται να παραμείνουν τα ίδια όταν το αυτοκίνητο αποκαλυφθεί το 2017. Κατά συνέπεια, οι απεικονίσεις δείχνουν ότι θα διατηρηθεί η ίδια γραμμή οροφής και η οποία έχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με εκείνη των Toyota GT86 και Subaru BRZ. Επιπλέον, τα ¾ του πίσω μέρους, καθώς και οι πόρτες είναι παρόμοια με το Toyota GT86.

toyota-supra-2Καθώς τα test δε διαθέτουν ούτε προβολείς, ούτε άλλα χαρακτηριστικά από την παραγωγή, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πώς θα μοιάζει μέχρι να αποκαλυφθεί πλήρως. Σε κάποιες από τις ερμηνείες έχει ειπωθεί ότι οι προβολείς που θα τοποθετηθούν θα είναι παρόμοιοι με εκείνους του FT – 1 Concept. Σε ό,τι αφορά στο μπροστινό μέρος, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν η νέα Supra θα διαθέτει μια Sport ενιαία μάσκα, όπως το Toyota GT86, ή αν θα διαθέτει μια μικρότερη μάσκα εμπρός και ατομικές εισαγωγές αέρα και στις δύο πλευρές.

Όποια γραμμή και εάν ακολουθηθεί, η νέα Supra θα είναι έτοιμη για να κατακτήσει τους δρόμους, ειδικά αν επαληθευτούν οι φήμες για τα συστήματα μετάδοσης κίνησης. Πιθανολογείται ότι το νέο μοντέλο θα λάβει μια υβριδική μονάδα κινητήρα, κατασκευασμένη σε συνεργασία με την BMW, η οποία θα παράγει 400 ίππους συνολικά, κάτι που σίγουρα πρόκειται να εξιτάρει τους λάτρεις της ταχύτητας και των επιδόσεων.