Το νέο Pirelli P Zero Trofeo RS

Η Pirelli παρουσίασε το νέο ελαστικό κορυφαίας απόδοσης, με την ονομασία P Zero Trofeo RS. Για να γίνει η παρουσίαση το εν λόγω ελαστικό τοποθετήθηκε στο Pagani Utopia. Όπως φαίνεται και από το αυτοκίνητο που έκανε τις δοκιμές το νέο ελαστικό είναι η μετεξέλιξη του P Zero Trofeo R. Το νέο ελαστικό ενσωματώνει ένα πέλμα πολλαπλών σύνθετων που μπορεί να προσαρμοστεί σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Το νέο ελαστικό έχει βαθμολογία πέλματος 180, βαθμολογία πρόσφυσης AA και βαθμολογία θερμοκρασίας Α. Σύμφωνα με τα νούμερα αυτά το P Zero Trofeo RS θα μπορεί να αντέξει χιλιάδες χιλιόμετρα με την προϋπόθεση ότι αυτά τα χιλιόμετρα δε θα είναι όλα στην πίστα. Αξίζει να σημειωθεί πως το Pagani Utopia τροφοδοτείται από το V12 κινητήρα χωρητικότητας 6 λίτρων της AMG, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 852 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 112 κιλά.

Όπως φαίνεται το νέο ελαστικό της Pirelli μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στα Supercar και όχι μόνο, αφού το P Zero Trofeo RS πέρασε με απόλυτη επιτυχία όλα τα τεστ που έγιναν. Βέβαια, αυτό που τράβηξε τα βλέμματα ήταν το Pagani Utopia, αφού μιλάμε για ένα Supercar που όποιος βρίσκεται στο τιμόνι το απολαμβάνει και με το παραπάνω.