Η Opel όπως όλα δείχνουν φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τα μοντέλα GSi. Έτσι στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών παρουσίασε το νέο Insignia GSi, το οποίο θέλει να κερδίσει σίγουρα ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς αυτοκινήτου στην κατηγορία του. Οι Γερμανοί λένε για 10% μειωμένη κατανάλωση, διατηρώντας έναν ισχυρό και ταχύτατο κινητήρα.

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορεί σε τρεις τύπους αμαξώματος το GSi, το Grand Sport και το Sports Tourer. Το Insignia GSi δεν έχει μεγάλες διαφορές από το Insignia που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά αυτοκινήτου. Τα IntelliLux LED Pixel φωτιστικά σώματα με τα 168 LED, 84 ανά προβολέα κάνουν τη νύχτα μέρα κατά την οδήγηση, χωρίς όμως να στραβώνουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα εργονομικά πιστοποιημένα bucket καθίσματα AGR, τα οποία εκτός από ύφασμα προσφέρονται με δέρμα Alcantara και διαθέτουν το λογότυπο GSi στις πλάτες. Η οθόνη αφής μεγέθους 7” ή 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Multimedia Navi Pro κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού και των επιβατών.

Μηχανικά το Insignia GSi τροφοδοτείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 230 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 35,6 κιλά. Το σύστημα τετρακίνησης Twinster με το Torque Vectoring στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ενώ το νέο 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διαθέτει και paddle shift στο τιμόνι. Ο νέος κινητήρας διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων με την κατανάλωση όπως αναφέραμε να μειώνεται κατά 10%.

Οι αναρτήσεις FlexRide και το ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα υποβοήθησης πέδησης κάνουν πιο σταθερό και ασφαλές το νέο μοντέλο. Οι αναρτήσεις FlexRide προσαρμόζουν τα αμορτισέρ και το σύστημα διεύθυνσης σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Η υποπίεση της πέδησης παράγεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ αντί του κινητήρα, ενώ το σύστημα φρένων μπορεί να καταργήσει τα ABS και ESP χωρίς να δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα.

Φυσικά, όπως και στο απλό Insignia, έτσι και στο Insignia GSi υπάρχουν όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας όπως είναι τo Rear Cross Traffic Alert, το σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης, το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, το σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου, το Adaptive Cruise Control με φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων κυκλοφορίας και το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης.

Το Opel Insignia GSi είναι ένα από τα αυτοκίνητα που ο καθένας θα ήθελε να οδηγήσει. Είναι ένα από τα μοντέλα που έχουν τη δική τους οδηγική συμπεριφορά κρατώντας απόλυτα ασφαλή τον οδηγό και τους επιβάτες. Άλλωστε οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς να προσελκύσουν το υποψήφιο αγοραστικό κοινό και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα.