Το Patrol είναι ένα από τα μεγάλα SUV που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στην αγορά αυτοκίνητου. Οι Ιάπωνες προχώρησαν στη νέα γενιά και το παρουσίασαν δείχνοντας πως είναι έτοιμοι για να λάβουν το μεγαλύτερο μερίδιο της κατηγορίας του. Το νέο μοντέλο είναι για όποιον θέλει να αισθάνεται απόλυτη σιγουριά, αφού είναι το κατάλληλο εργαλείο για διαδρομές εκτός δρόμου.

Το νέο Patrol ξεχωρίζει αμέσως από τη νέα μάσκα με τις λεπτομέρειες αλουμινίου και το σήμα της εταιρείας να δεσπόζει στη μέση. Η σχεδίαση των Full-LED φωτιστικών σωμάτων θυμίζει το γράμμα Ε, ενώ η αεροδυναμική του προφυλακτήρα είναι έτσι για να υπάρχει καλύτερη ροή αέρα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα, καθώς και η αεροτομή.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια δίνει στο Patrol μια άλλη χάρη. Τα δερμάτινα καθίσματα σε συνδυασμό με το δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων δίνουν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε ένα πολυτελέστατο σαλόνι. Οι δύο μεγάλες οθόνες μια για τον πλοηγό και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού. Τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto κάνουν παιχνίδι τη σύνδεση με τα smartphone. Ο πίνακας οργάνων παραμένει αναλογικός με το στροφόμετρο και το ταχύμετρο να έχουν λευκές βελόνες.

Από μηχανικής πλευράς το νέο Patrol τροφοδοτείται από δύο κινητήρες βενζίνης. Η βασική έκδοση αποτελείται από το V6 ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 275 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,2 κιλά. Επιπλέον, υπάρχει και ο πιο ισχυρός V8 κινητήρας χωρητικότητας 5,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 400 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 57,1 κιλά. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Τα συστήματα ασφαλείας είναι όλα αυτά που κάνουν ένα αυτοκίνητο απόλυτα ασφαλές, ενώ το σύστημα τετρακίνησης το κάνει και πηγαίνει παντού χωρίς ενδοιασμούς. Το νέο Nissan Patrol είναι το απόλυτο SUV που προσφέρει τα πάντα σε αυτόν που τα ζητάει. Η επιλογή δική σας.