Στη μέση του καλοκαιριού η MINI αποκάλυπτε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE (MINI Cooper SE). Τώρα ο επίσημος αντιπρόσωπος της βρετανικής φίρμας στην ελληνική αγορά ανακοίνωσε τη διάθεση και τις τιμές του νέου μοντέλου.

Όπως έχει αναφερθεί ο κινητήρας του νέου MINI Cooper SE είναι ο ίδιος με αυτόν της BMW i3 S, αποδίδοντας 184 ίππους και 27,5 κιλά ροπής. Όλα αυτά προέρχονται από την μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 32,6 kWh. Η μέγιστη αυτονομία με βάση τον κατασκευαστή κυμαίνεται ανάλογα την χρήση από 235 έως 270 χιλιόμετρα. Η μπαταρία χρειάζεται μόλις 2,5 ώρες φόρτισης για να φτάσει το 80%, ενώ επιβάλλεται μια ακόμη ώρα για να ολοκληρώσει τη φόρτιση στο 100%. Με τον ταχυφορτιστή που υπάρχει χρειάζονται μόλις 35’ της ώρας για να φτάσει στο 80%.

Η τιμή του νέου MINI Cooper SE για όσους ενδιαφέρονται ξεκινά από τα 33.900€ και ανεβαίνει ανάλογα με το τι παραπάνω θέλει να βάλει ο υποψήφιος αγοραστής από τα έξτρα που προσφέρει. Σίγουρα για ένα ηλεκτρικό μοντέλο η τιμή θεωρείται δελεαστική, αλλά το πρόβλημα των περισσότερων είναι ότι δεν υπάρχουν σταθμοί φόρτισης. Όπως και να έχει πάντως αξίζει.