Η Morgan παρουσίασε το νέο Plus Four στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Malvern της Μεγάλης Βρετανίας. Όπως αποκάλυψαν οι ιθύνοντες της Morgan πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο, αφού τα εξαρτήματα από το προηγούμενο μοντέλο είναι ελάχιστα και για αυτό το λόγο ονομάστηκε Plus Four. Οι Βρετανοί για το νέο Plus Four βασίστηκαν στη νέα πλατφόρμα αλουμινίου CX-Generation, με το συνολικό βάρος να είναι 1.009 κιλά.

Εξωτερικά ξεχωρίζει η κάθετη μάσκα με τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα, ενώ στο πίσω μέρος και πάλι τα φωτιστικά σώματα είναι στρογγυλά αλλά μικρότερα σε διάσταση. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα, με το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων με τα διακοσμητικά αλουμινίου.

Μηχανικά κάτω από το καπό κρύβεται 4κύλινδρος Turbo κινητήρας B48 της BMW χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 255 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αυτόματο των 8 σχέσεων. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 7 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 159 γρ/χλμ.

Για όποιον ενδιαφέρεται το νέο Morgan Plus Four είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στη Μεγάλη Βρετανία. Η τιμή του ξεκινά από 62.995£ ή 72.295€, εκτός όμως από τα χρήματα της αγοράς θα χρειαστεί να υπολογίσετε τα έξοδα μέχρι το νησί και φυσικά το τελωνείο στη χώρα μας. Σίγουρα δεν είναι από τα αυτοκίνητα που έχουμε συνηθίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους, αλλά σίγουρα αξίζει κάποιος να το οδηγεί.