Ο άμεσος ανταγωνιστής της Mitsubishi για το Nissan Qashqai έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, με τη μορφή του νέου Eclipse Cross. Το νέο SUV είναι η έκδοση παραγωγής του XR – PHEV Concept ενσωματώνοντας όλα τα ανανεωμένα στυλιστικά στοιχεία της ιαπωνικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της “Dynamic Shield” εμπρόσθιας μάσκας.

Από πλευράς κινητήρων, το Mitsubishi Eclipse Cross τροφοδοτείται από τον τελευταίο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 1,5 λίτρων της εταιρείας που λειτουργεί αποκλειστικά με ένα 8τάχυτο Sport Mode CVT κιβώτιο. Επιπλέον, θα υπάρξει και ένας Turbo Diesel κινητήρας χωρητικότητας 2,2 λίτρων και αυτός άμεσου ψεκασμού, ο οποίος θα χρησιμοποιεί ένα  αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το πλήθος των προηγμένων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται, προκειμένου να εξασφαλίσουν στο Eclipse Cross την καλύτερη δυνατή ευελιξία. Επίσης, χρησιμοποιεί το Active Yaw Control της Mitsubishi για πρώτη φορά μετά το συναρπαστικό Lancer Evolution, το οποίο μετρά τη γωνία του τιμονιού, το συντελεστή περιστροφής, τη ροπή, την ταχύτητα των τροχών και τη δύναμη της πέδησης για τη διαχείριση της τροφοδοσίας της ροπής, καθώς και της δύναμης της πέδησης στον πίσω άξονα.

Επιπλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ενσωματώσει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης. Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του Mitsubishi Eclipse Cross θα αρχίσουν το φθινόπωρο, πριν από την άφιξή του και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Βόρειας Αμερικής αλλά και της Αυστραλίας.