Το Mazda 3 Turbo εκτός από τους φίλους της ιαπωνικής εταιρείας το περίμεναν αρκετοί, αφού είναι αρκετά δελεαστικό. Το μικρό καυτό Hatchback ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί και να μπει άμεσα σε έναν πολύ σκληρό ανταγωνισμό. Φυσικά, η εξωτερική όψη δεν έχει μεγάλες διαφορές από το Mazda 3 που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά αυτοκινήτου.

Εντυπωσιακή σχεδίαση με επιθετικές γραμμές, μεγάλη μάσκα, πίσω αεροτομή, διπλή απόληξη της εξάτμισης και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, συνθέτουν το βασικό κομμάτι του αυτοκίνητου. Το νέο Mazda 3 Turbo ζυγίζει 250 κιλά λιγότερο, κάτι που το κάνει ακόμα πιο ισχυρό. Αυτό όμως που ενδιαφέρει τους πάντες είναι ο κινητήρας.

Κάτω από το καπό του ιαπωνικού μοντέλου κρύβεται ο 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 250 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 44,2 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, ενώ υπάρχουν και Paddle Shift στο τιμόνι για πιο γρήγορες αλλαγές.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις δεν ανακοινώθηκαν από την ιαπωνική εταιρεία όμως είμαστε σίγουροι πως θα είναι αρκετά δυνατό. Μπορεί να μην έφτασε τους 300 ίππους για να ανταγωνιστεί κάποια πιο ισχυρά μοντέλα, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι ένα δυνατό μικρό μοντέλο που μπορεί να ικανοποιήσει τον καθένα από εμάς.