Το νέο λογότυπο της Porsche

ByXenofwntas

06/06/2023

Η Porsche συμπληρώνει τα 92 χρόνια της και το γιορτάζει με το νέο λογότυπο, που οι πληροφορίες το θέλουν να τοποθετείται στη νέα Panamera. Αυτό αναμένεται να γίνει στα τελειώματα του 2023 όπου θα παρουσιαστεί το νέο μοντέλο. Για να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα συνεργάστηκαν οι σχεδιαστές της Style Porsche, με τους ειδικούς του τμήματος Marketing της γερμανικής φίρμας.

“Με την καθαρότερη και πιο σύγχρονη εκδοχή του, το εκλεπτυσμένο λογότυπο της Porsche επικοινωνεί τον χαρακτήρα της εταιρείας. Ερμηνεύσαμε εκ νέου τα ιστορικά χαρακτηριστικά του και τα συνδυάσαμε με καινοτόμα σχεδιαστικά στοιχεία. Το αποτέλεσμα έρχεται να γεφυρώσει την ιστορία και το μέλλον της μάρκας”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Style Porsche, Michael Mauer.

Η διαδικασία για να ολοκληρωθεί το νέο λογότυπο διήρκησε τρία χρόνια και διαθέτει πιο ελαφρώς τροποποιημένα χρώματα, με το χρυσό να έχει μια πιο σκούρα απόχρωση, ενώ η γραμματοσειρά είναι πιο λεπτή. Επιπλέον, το νέο λογότυπο είναι τρισδιάστατο, αφήνοντας πίσω του το 2D. Αυτή είναι η 6η φορά που Γερμανοί τροποποιούν το λογότυπο τους από το 1952 που γνωρίζουμε αυτή την εκδοχή που έχει. Η πρώτη αλλαγή ήρθε το 1954, για να ακολουθήσει το 1963, το 1973, το 1994, καθώς και το 2008 που είχαμε μάθει μέχρι σήμερα.