Η Hyundai αποκάλυψε το νέο Kona, αρχής γενομένης από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Οι Κορεάτες αλλάζουν το Kona, το οποίο γίνεται μεγαλύτερο πιο ευρύχωρο, ενώ διαφέρει σχεδιαστικά από το μοντέλο που ήδη γνωρίζουμε. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως το Ioniq έχει αφήσει τα σημάδια του στη σχεδίαση του δείχνοντας πως το μέλλον της Hyundai θα είναι κάπως έτσι.

Το νέο SUV της κορεάτικης εταιρείας έχει μήκος 4,35 μέτρα, έχοντας μεγαλώσει κατά 150 χιλιοστά, ενώ το πλάτος και το μεταξόνιο είναι αυξημένα και αυτά κατά 25 και 60 χιλιοστά αντίστοιχα. Μπροστά όπως βλέπουμε ξεχωρίζει η φωτιζόμενη λευκή μπάρα και φυσικά όπως αναμενόταν στην ηλεκτρική έκδοση η τελείως κλειστή μάσκα. Στο πίσω μέρος και εδώ υπάρχει η μπάρα φωτισμού με τα πολλά LED λαμπάκια που ενώνει τα LED φωτιστικά σώματα από τη μια άκρη στην άλλη. Το αμάξωμα θα διαθέτει ηλιοροφή καθώς και τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα λευκά δερμάτινα καθίσματα, ενώ υπάρχουν και οι δύο ψηφιακές οθόνες μεγέθους 12,3”, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, υπάρχει και ο νέος εσωτερικός φωτισμός που δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική αίσθηση.

Μηχανικά δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες, αλλά εκτός της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης που πιθανότατα θα είναι ίδια με αυτή του Kia Niro, περιμένουμε να υπάρχει μια υβριδική αυτοφορτιζόμενη και φυσικά αυτές της βενζίνης που θα συμπληρώσουν τη γκάμα. Πλούσιες θα είναι και οι εκδόσεις εξοπλισμού με την N-Line να είναι η πλουσιότερη και η πιο δελεαστική. Ο χώρος αποσκευών θα φτάνει τα 374 λίτρα, ενώ θα αυξάνεται σημαντικά με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Το νέο Hyundai Kona φαίνεται ακόμα και στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση πως θα είναι διαφορετικό από αυτό που συνηθίσαμε. Μπορεί να μην έχουμε ακόμη όλες τις πληροφορίες, όμως όλα δείχνουν πως η ζήτηση θα είναι μεγάλη ακόμη και αν δεν έχουμε δει την τελική μορφή των άλλων εκδόσεων. Περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν εν καιρώ, ενώ στις αγορές ανά τον κόσμο αναμένεται να βρεθεί το 2023. Μέχρι τότε υπομονή.