Η Jeep παρουσίασε το Grand Cherokee L, το οποίο δεν είναι άλλο από το μεγαλύτερο 7θέσιο Jeep της αμερικάνικης εταιρείας. Αυτό που κάνει τη διαφορά με αυτά που έχουμε συνηθίσει στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι οι τρεις σειρές καθισμάτων που παραπέμπουν σε 7 επιβάτες. Το νέο Grand Cherokee L βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Jeep, ενώ η κατασκευή του είναι από 60% χάλυβα. Επιπλέον, το καπό, οι πόρτες και το υποπλαίσιο είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Το μήκος φτάνει τα 5,20 μέτρα, το πλάτος τα 1,96 μέτρα, το ύψος τα 1,82 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 3,09 μέτρα.

Οι αλλαγές στο νέο μοντέλο είναι εμφανείς με την πρώτη ματιά. Η μάσκα με τις μικρές κάθετες νίκελ γραμμές αποκαλύπτουν αμέσως την ταυτότητα της μάρκας, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα φώτα ημέρας θέλουν να δώσουν μια άλλη μορφή. Στον προφυλακτήρα υπάρχει κάτι σαν πλαίσιο που αλλάζει την εμφάνιση με τους προβολείς ομίχλης να είναι εκτός αυτού. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.    

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 8,4” και μια αφής μεγέθους 10,1”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας UConnect 5, που περιλαμβάνει και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto. Για όσους θέλουν προαιρετικά υπάρχει ο πίνακας οργάνων μεγέθους 10,3”. Τα λευκά δερμάτινα καθίσματα, το νέο δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο επιλογέας ταχυτήτων θέλουν να μεγαλώσουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό γίνεται πιο ευχάριστη με τον κρυφό φωτισμό, τις ξύλινες επενδύσεις και τα μεταλλικά διακοσμητικά. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 484 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.328. Επιπλέον, μπορεί με την αναδίπλωση της δεύτερης και τρίτης σειράς καθισμάτων να αγγίξει τα 2.395 λίτρα.

Μηχανικά το νέο Jeep Grand Cherokee L τροφοδοτείται από δύο κινητήρες. Ο πρώτος που αποτελεί και τη βασική έκδοση είναι ο V6 Pentastar χωρητικότητας 3,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 290 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 35,4 κιλά. Αντίθετα ο δεύτερος είναι ο V8 Hemi χωρητικότητας 5,7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 257 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 53,9 κιλά. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Στον εξοπλισμό του νέου μοντέλου περιλαμβάνεται η ενεργή αερανάρτηση Quadra-Lift, ενώ στα συστήματα ασφαλείας προσφέρονται το ενεργό Cruise Control, το αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής και διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και η ανίχνευση οπίσθιας διασταύρωσης. Σίγουρα, το νέο Jeep Grand Cherokee L διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλει μια πολυμελή οικογένεια, αφού είναι ασφαλές, γρήγορο και τετρακίνητο. Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε την τιμολογιακή του πολιτική.