Η Jeep παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που γίνεται στο Παρίσι το νέο Jeep Avenger. Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο (BEV) στην ιστορία της αμερικάνικης φίρμας. Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,08 μέτρα, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι 200 χιλιοστά. Σίγουρα, οι μικρές διαστάσεις μπορούν να προσελκύσουν περισσότερο το υποψήφιο αγοραστικό κοινό.

Μπροστά υπάρχει η κλασσική μάσκα της Jeep με τις 7 κάθετες γρίλιες, η οποία βέβαια είναι κλειστή. Τα LED φωτιστικά σώματα συνδυάζονται με τα LED φώτα ημέρας, ενώ υπάρχουν και οι LED προβολείς ομίχλης. Στο πίσω μέρος υπάρχει η γνωστή εμφάνιση της Jeep, με τα LED φωτιστικά σώματα να κάνουν τη διαφορά, αφού είναι σε σχήμα X και την αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Παράλληλα υπάρχει ολογράφως το λογότυπο της Jeep.

Στο εσωτερικό του νέου Avenger ξεχωρίζουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα με λειτουργία μασάζ και τις λευκές ραφές. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού. Φυσικά, υπάρχουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους από 7” έως 10,25” και μια αφής μεγέθους 10,25”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα συστήματα Android Auto και Car Play κάνουν παιχνίδι τη σύνδεση με τα smartphone, ενώ υπάρχει και ο πλοηγός με τους χάρτες της TomTom.

Ο κρυφός φωτισμός κάνει πιο ευχάριστη την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, ενώ υπάρχει και η πανοραμική οροφή. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 380 λίτρα, κάτι που είναι πολύ ικανοποιητικό για την κατηγορία του. Παράλληλα μέσω της εφαρμογής Jeep Mobile App, οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν μέσω του κινητού τους το όχημα τους, να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν τις πόρτες, να ρυθμίζουν τον κλιματισμό, να προγραμματίζουν την ώρα φόρτισης, κτλ.

Μηχανικά το νέο Avenger τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Η μέγιστη ισχύς του κινητήρα φτάνει τους 156 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 26,5 κιλά. Η μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 54 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει τα 400 χιλιόμετρα, ενώ μέσα στην πόλη μπορεί να φτάσει και τα 550 χιλιόμετρα. Με το φορτιστή των 100 kW χρειάζονται μόλις 3’ για να αποκτήσει 30 χιλιόμετρα αυτονομίας, ενώ στο 80% μπορεί να φτάσει σε μόλις 24’. Αντίστοιχα με τον απλό φορτιστή των 11 kW για μια πλήρη φόρτιση απαιτούνται 5:50’.

Το νέο Avenger είναι το πρώτο προσθιοκίνητο Jeep, το οποίο εφοδιάζεται με τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control. Το σύστημα Selec-Terrain προσφέρει 6 επιλογές που είναι οι Normal, Eco, Sport, Snow, Mud και Sand. Όπως είναι αυτονόητο το νέο Avenger περιλαμβάνει όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας όπως είναι το ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας και ταχύτητας, το σύστημα αυτόματης πέδησης με αναγνώριση πεζών, το σύστημα επόπτευσης τυφλής γωνίας και το αυτόματο παρκάρισμα.

Για όσους ενδιαφέρονται το νέο Jeep Avenger αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του νέου έτους. Βέβαια, μπορεί να μη γνωρίζουμε την τιμή, αλλά με βάση αυτό που βλέπουμε αναμένεται να είναι ένα από τα πιο βατά αμιγώς ηλεκτρικά SUV. Τέλος, η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Jeep στο Tychy της Πολωνίας.