Η αυτοκίνηση όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο επικεντρώνεται στη δημιουργία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Audi παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό SUV, με την ονομασία e-tron. Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει η γνωστή μάσκα με τους κύκλους της γερμανικής φίρμας, καθώς και με τα νέα LED φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, τα οποία συνδέονται με μια μεγάλη μονοκόμματη κόκκινη λωρίδα και η αεροτομή που βρίσκεται στο τελείωμα της οροφής.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το νέο τιμόνι της γερμανικής φίρμας με τα χειριστήρια που ρυθμίζουν ακόμα και την τηλεφωνική κλήση μέσω Bluetooth, καθώς και η μεγάλη οθόνη αφής πολυμέσων και ψυχαγωγίας της Audi. Επιπλέον, μια ακόμη μεγάλη οθόνη απεικονίζει το στροφόμετρο και το ταχύμετρο, τα οποία είναι τόσο σε ψηφιακή μορφή, όσο και σε αναλογική.

Το ευέλικτο νέο πενταθέσιο e-tron αποφεύγει τη συμβατική καύση ορυκτών καυσίμων διαθέτοντας δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες με μηδενικές εκπομπές ρύπων, οι οποίοι παρέχουν την επιτάχυνση του 0-100 μόλις σε 5,7”, ενώ η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 67,7 κιλά. Η μέγιστη απόσταση που μπορεί να διανύσει με μια μόνο φόρτιση φτάνει τα 400 χιλιόμετρα.

Όταν χρειαστεί κάποιος να το φορτίσει μπορεί να έχει το 80% μόλις σε μισή ώρα σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης συνεχούς ρεύματος, ενώ μπορεί να το φορτίσει όποιος θέλει και στο σπίτι του μέσω ενός ειδικού κουτιού. Η Audi αποκάλυψε στο κοινό το νέο e-tron στο Milton Keynes της Μεγάλης Βρετανίας, το τριήμερο 19, 20 και 21 Οκτωβρίου. Όπως ανακοίνωσε η γερμανική φίρμα οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του νέου έτους, με την τιμή στη Μεγάλη Βρετανία να ορίζεται στα 81.000€.