Η Skoda όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό αναπτύσσει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφού ο σκοπός της είναι να σταματήσει μελλοντικά να ασχολείται με τους θερμικούς κινητήρες. Οι Τσέχοι αποκάλυψαν τη νέα ηλεκτρική πρόταση τους για την κατηγορία των SUV σε πρωτότυπη μορφή. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το 7θέσιο μοντέλο με την ονομασία Vision 7S.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες η εμπρόσθια όψη δεν έχει καμία σχέση με τα όσα έχουμε μάθει από τη Skoda μέχρι σήμερα. Η μάσκα είναι κλειστή όπως άλλωστε σε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα και συνδυάζεται με τα LED φωτιστικά σώματα σε σχήμα T. Στον προφυλακτήρα υπάρχουν 7 κάθετες γραμμές, από τις οποίες οι 6 είναι μαύρες, ενώ η μεσαία είναι κόκκινη.

Οι μπροστά με τις πίσω πόρτες ανοίγουν σε αντίθετη κατεύθυνση (ακόμα είναι άγνωστο αν θα υπάρξει αυτό στο μοντέλο παραγωγής), έτσι ώστε να γίνεται πιο εύκολη η πρόσβαση των επιβατών, ενώ από στο πίσω μέρος διακρίνονται τα πολύ λεπτά LED φωτιστικά σώματα και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, η οποία χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Στον πίσω προφυλακτήρα υπάρχουν και εδώ οι 7 κάθετες γραμμές όπως και στον μπροστινό. Τέλος, υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22”.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δίχρωμα καθίσματα, ενώ υπάρχει και ένα παιδικό κάθισμα στη δεύτερη σειρά καθισμάτων στη μέση με ανάποδη φορά, αλλά και αυτό είναι άγνωστο αν θα υπάρξει όταν το αυτοκίνητο μπει στην παραγωγή. Το τιμόνι είναι φουτουριστικό διαθέτοντας χειριστήρια, ενώ η μεγάλη οθόνη αφής μεγέθους 14,6”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κερδίζει αμέσως τα βλέμματα. Πίσω από το τιμόνι υπάρχει και μια δεύτερη ψηφιακή οθόνη με τις ενδείξεις του αυτοκινήτου, ενώ στα προσκέφαλα των καθισμάτων υπάρχουν ηχεία για τη μουσική.

Οι Τσέχοι δεν ανακοίνωσαν κάτι για το μηχανικό κομμάτι του αυτοκινήτου, παρά μόνο πως θα έχει αυτονομία μεγαλύτερη από 600 χιλιόμετρα, χάρη στη μπαταρία λιθίου των 89 kWh, η οποία με γρήγορους φορτιστές θα μπορεί να φορτίζει με έως και 200 kW. Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται θα χρειαστεί να κάνουν αρκετή υπομονή, αφού το πλάνο της Skoda λέει πως το Vision 7S θα παρουσιαστεί επίσημα ως μοντέλο παραγωγής μέχρι το 2026. Πάντως νωρίτερα αναμένεται να δούμε τη νέα Superb και το νέο Kodiaq (δεύτερο 6μηνο του 2023), αλλά και την ανανεωμένη Octavia το 2024.