Η Hyundai όσο περνάει ο καιρός βελτιώνεται συνεχώς και αυτό φαίνεται από τη ζήτηση και την άνοδο των πωλήσεων των αυτοκινήτων της. Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης παρουσίασε ένα ακόμα νέο μοντέλο. Πρόκειται για το Venue, ένα Crossover, το οποίο είναι μικρότερο από το Kona.

Το μήκος του φτάνει τα 4,03 μέτρα, το πλάτος είναι 1,77 μέτρα, το ύψος τα 1,56 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,52 μέτρα. Φυσικά, αυτό φέρνει μικρότερους χώρους για τους επιβάτες σε σχέση με το Kona, όμως και αυτοί είναι αρκετά ικανοποιητικοί. Το νέο Hyundai Venue προσφέρεται σε 8 βασικά χρώματα Ceramic White, Black Noir, Steller Silver, Galactic Gray, Scarlet Red, Intense Blue, Green Apple, και Denim, ενώ υπάρχουν και οι διχρωμίες.

Στο Venue ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με το σήμα της κορεάτικης εταιρείας να δεσπόζει στη μέση, καθώς και τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα, ενώ ξεχωριστά είναι οι προβολείς ομίχλης που όμως πιάνουν μεγαλύτερο όγκο. Στο πίσω μέρος η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και τα τετράγωνα LED φωτιστικά σώματα προσπαθούν να δώσουν μια πιο όμορφη εμφάνιση.

Στο εσωτερικό τη μερίδα του λέοντος λαμβάνει η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς και η ψηφιακή οθόνη μεγέθους 3,5”, με τον πίνακα οργάνων. Το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, ενώ αν κάποιος επιλέξει το Denim εξωτερικό χρώμα, τότε στο εσωτερικό η επένδυση θα είναι με τζιν ύφασμα και δέρμα.

Μηχανικά οι Κορεάτες δεν έδωσαν λεπτομέρειες παρά μόνο πως θα υπάρχει ένας νέος κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αυτόματο CVT της Hyundai. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του κινητήρα δε δόθηκαν. Τέλος, η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και το νέο Hyundai Venue θα διαθέτει τα συστήματα Forward Collision Assist, Lane Keep Assist, Blind Spot Collision Warning, Driver Attention Warning και Rear Cross-Traffic Warning.