Η Hyundai τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει πως κοιτάζει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί στα αυτοκίνητα της και όπως φαίνεται τα καταφέρνει πολύ καλά. Οι Κορεάτες παρουσίασαν το νέο Tucson, το οποίο αλλάζει εντελώς σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Η Hyundai έχει υιοθετήσει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα που την ονομάζει Sensuous Sportines, η οποία δείχνει να είναι κάτι ξεχωριστό.

Το μήκος φτάνει τα 4,50 μέτρα, το πλάτος τα 1,86 μέτρα, το ύψος τα 1,65 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,68 μέτρα. Για όποιον θέλει υπάρχει και μεγαλύτερο μεταξόνιο, το οποίο φτάνει τα 4,63 μέτρα μήκος, 1,86 μέτρα πλάτος, 1,66 μέτρα ύψος και 2,75 μέτρα μεταξόνιο. Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει από τη μεγάλη μάσκα με το σήμα να δεσπόζει στη μέση. Τα LED φωτιστικά σώματα με τα LED φώτα ημέρας δένουν αρμονικά με τη μάσκα και το καπό, ενώ οι νευρώσεις πάνω σε αυτό έρχονται να συμπληρώσουν ένα δυναμικό σύνολο.

Στο πίσω μέρος δεσπόζουν και εδώ τα φωτιστικά σώματα που είναι ενιαία με μια λεπτή κόκκινη γραμμή, ενώ θέλει να προσφέρει ένα πιο σπορ χαρακτήρα με την αεροτομή και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να το επιλέξει ανάμεσα σε 7 χρωματισμούς, οι οποίοι είναι οι White Cream, Phantom Black, Shimmering Silver, Nocturne Gray, Amazon Gray, Flame Red και Intense Blue. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, 18” και 19”.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό αυτό που κάνει αίσθηση αμέσως είναι το νέο τιμόνι και φυσικά το ταμπλό. Ο πίνακας οργάνων μεγέθους 10,2” είναι τοποθετημένος πιο χαμηλά, ενώ όπως αναμενόταν είναι ψηφιακός. Επιπλέον, υπάρχει η νέα οθόνη αφής μεγέθους 8” ή 10,25”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, η ρύθμιση του κλιματιστικού και του ραδιοφώνου γίνεται με κουμπιά αφής.

Για τα smartphone υπάρχουν τα προγράμματα Apple Carplay, Android Auto, ενώ διατίθενται Bluetooth, ασύρματος φορτιστής για τα smartphone και κρυφός ατμοσφαιρικός φωτισμός. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 620 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.799 λίτρα. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται 7 αερόσακοι, τριζωνικός κλιματισμός με κρυφούς αεραγωγούς Multi-Air Mode, κλιματιζόμενα καθίσματα εμπρός, θερμαινόμενα καθίσματα πίσω, ενώ υπάρχει και το Premium ηχοσύστημα της Krell.

Από μηχανικής πλευράς υπάρχουν σύνολα για όλα τα γούστα. Κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, ήπια υβριδικά συστήματα και υβριδικά συστήματα αποτελούν τις επιλογές του νέου Hyundai Tucson. Η βασική έκδοση βενζίνης αποτελείται από τον T-GDI κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,4 κιλά. Επιπλέον, υπάρχει ο ίδιος κινητήρας με το ήπιο υβριδικό σύστημα. Το ίδιο υβριδικό σύστημα προσφέρεται και με ιπποδύναμη που φτάνει τους 180 ίππους, ενώ η ροπή του είναι 27 κιλά.

Από πλευράς πετρελαίου η βασική έκδοση αποτελείται από τον CRDi κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 115 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 28,5 κιλά. Επιπλέον, υπάρχει και ήπια υβριδική έκδοση με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 136 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 32,6 κιλά. Για όσους θέλουν υπάρχει και η υβριδική έκδοση με τον T-GDI κινητήρα βενζίνης των 1.600 κ.εκ. και τον ηλεκτροκινητήρα των 44,2 kW. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 230 ίππους και η μέγιστη ροπή είναι 27 κιλά. Τέλος, μέσα στο 2021 θα έρθει η πιο ισχυρή Plug-in υβριδική έκδοση με τον ίδιο κινητήρα, αλλά με τη συνδυαστική ισχύ να ανεβαίνει στους 265 ίππους.

Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται τα Forward Collision-Avoidance Assist, Leading Vehicle Departure Alert, Highway Driving Assist 1.5, Navigation-Based Smart Cruise Control Curve, Intelligent Speed Limit Assist, Blind Spot-Collision Warning, Blind-Spot Collision Avoidance Assist, Safe Exit Warning, Remote Smart Parking Assist, Surround View Monitor, Blind View Monitor, Rear Occupant Alert, Lane Following Assist, Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning, Rear Cross Traffic Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist και High Beam Assist.

Σίγουρα, όπως φαίνεται και από τα χαρακτηριστικά το νέο Hyundai Tucson μπαίνει σε νέα μονοπάτια, αφού γίνεται πιο ψηφιακό και ευαίσθητο απέναντι στο περιβάλλον με τις υβριδικές εκδόσεις. Το μόνο που απομένει είναι να το δούμε και σε ηλεκτρικό. Για όσους ήδη άρχισαν να το σκέφτονται θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή, αφού το νέο μοντέλο αναμένεται να έρθει στην ελληνική αγορά το Δεκέμβριο.