Λίγες ημέρες πριν τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης που θα γίνει από 12 έως 22 Σεπτεμβρίου η Hyundai αποκάλυψε την τρίτη γενιά του i10. Το νέο μικρό μοντέλο είναι αρκετά εντυπωσιακό παίρνοντας μια πιο άγρια μορφή σε σχέση με τους προκατόχους του. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως οι Κορεάτες μας είχαν προετοιμάσει για ένα πιο εντυπωσιακό αυτοκίνητο που όμως δεν ήρθε.

Το μήκος φτάνει τα 3,67 μέτρα, το πλάτος τα 1,68 μέτρα, το ύψος τα 1,48 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,42 μέτρα. 10 είναι οι χρωματισμοί που θα διαθέτει με τρεις καινούργιους. Τα καινούργια χρώματα είναι τα Dragon Red, Brass, Aqua Turquoise, ενώ αυτά που μένουν ίδια είναι τα Phantom Black, Polar White, Star Dust, Sleek Silver, Champion Blue, Tomato Red και Slate Blue.

Εξωτερικά η μάσκα έχει επάνω της τα φώτα ημέρας, τα οποία είναι στρογγυλά και αποτελούνται από 7 LED λαμπάκια. Αλλαγμένα είναι και τα LED φωτιστικά σώματα, όπου με τον προφυλακτήρα δίνουν μια διαφορετική αίσθηση στην όψη. Στο πίσω μέρος και εδώ ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα, ενώ υπάρχει και μια αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”.

Στο εσωτερικό έρχονται οι μεγαλύτερες αλλαγές. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο πίνακας οργάνων παραμένει με το αναλογικό ταχύμετρο και το στροφόμετρο, τα οποία διαθέτουν λευκό φωτισμό με λευκές βελόνες. Κάτω από την οθόνη αφής υπάρχουν και τα χειριστήρια για τον κλιματισμό, ενώ το τριάκτινο τιμόνι διαθέτει όλα τα απαραίτητα χειριστήρια για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 252 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.046 λίτρα.

Μηχανικά το νέο μοντέλο θα διαθέτει δύο βενζινοκινητήρες. Η βασική έκδοση θα αποτελείται από τον 3κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 67 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 9,7 κιλά. Επιπλέον, θα υπάρχει και ο 4κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 84 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 12 κιλά. Και οι δύο κινητήρες θα συνδυάζονται με το μηχανικό κιβώτιο των 5 σχέσεων ή με το αντίστοιχο αυτόματο.

Η επίσημη πρεμιέρα του νέου Hyundai i10 θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης από τις 12 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην ελληνική αγορά αναμένεται στις αρχές του νέου έτους.