Το Hyundai Accent το γνωρίζαμε πολύ καλά στη χώρα μας. Ήταν ένα από τα αυτοκίνητα που μέχρι την τρίτη του γενιά κυκλοφορούσε και είχε ικανοποιητικό αριθμό πωλήσεων. Πλέον το κορεάτικο μοντέλο βρίσκεται στην 6η γενιά του και όπως φαίνεται έχει αλλάξει σε όλα. Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,53 μέτρα, πλάτος 1,76 μέτρα και ύψος 1,47 μέτρα. Εξωτερικά ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα και τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία ενώνονται με μια λευκή γραμμή από τη μια άκρη στην άλλη που είναι φωτιζόμενη. Στο πίσω μέρος και εδώ ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, όπου αύτη τη φορά διαθέτουν μια κόκκινη γραμμή που είναι και αυτή φωτιζόμενη και τα ενώνει από τη μια άκρη στην άλλη.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι με τις δύο ακτίνες και τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Παράλληλα υπάρχουν και οι δύο ψηφιακές οθόνες μεγέθους 10,25”, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Στο ταμπλό βλέπουμε τις δύο οριζόντιες γραμμές που είναι φωτιζόμενες, ενώ υπάρχει και μια μικρότερη ψηφιακή οθόνη με τις ρυθμίσεις του κλιματισμού.

Μηχανικά το νέο Accent τροφοδοτείται από δύο κινητήρες βενζίνης. Η βασική έκδοση αποτελείται από τον ατμοσφαιρικό MPi κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 115 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 14,6 κιλά. Παράλληλα υπάρχει και ο Turbo T-GDi κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 160 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,7 κιλά. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ υπάρχει για τον ατμοσφαιρικό κινητήρα το Intelligent Variable Transmission (IVT) κιβώτιο και για τον Turbo κινητήρα το 7τάχυτο DCT κιβώτιο.

Μπορεί το όνομα του στην αγορά της Ινδίας να είναι Verna, αλλά ουσιαστικά μιλάμε για το νέο Accent, το οποίο σε άλλες χώρες έχει και διαφορετικές ονομασίες. Το νέο μοντέλο δε θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, αλλά ούτε και σε αυτή της Ευρώπης, αφού προορίζεται για αγορές όπως η Ινδία. Όσο για τις τιμές; Αυτές ξεκινάνε περίπου από τα 12.500€ και φτάνουν στην ακριβότερη έκδοση τα 17.000€ στην αγορά της Ασίας.