Η ηλεκτροκίνηση έχει αρχίσει να κερδίζει για τα καλά έδαφος στην αυτοκίνηση. Στα πλαίσια της ασφαλής ενημέρωσης το γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Γερμανίας παρουσίασαν σε συνεργασία με την AC Schnitzer, ένα πρωτότυπο περιπολικό. Αυτό δεν είναι άλλο από τη νέα BMW i4, η οποία ντύθηκε με τα χρώματα της Γερμανικής Αστυνομίας.

Η AC Schnitzer είναι υπεύθυνη για τη μεταμόρφωση σε περιπολικό έχοντας όλα τα κατάλληλα εργαλεία που χρειάζεται. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια λεπτή αεροτομή που την κάνει ακόμη πιο σταθερή, ενώ υπάρχουν και πολλά πρόσθετα κομμάτια από ανθρακονήματα. Παράλληλα υπάρχουν τα νέα ελατήρια που χαμηλώνουν το αυτοκίνητο 20 με 25 χιλιοστά, ενώ ξεχωρίζουν οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”.

Μηχανικά δεν έγινε κάποια αλλαγή, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες να αποδίδουν 544 ίππους και 81 κιλά ροπή. Σίγουρα, η BMW i4 είναι ένα από τα περιπολικά που δε θα θέλαμε με τίποτα να δούμε να γεμίζουν τους καθρέπτες του αυτοκινήτου μας. Παρόλα αυτά μπορείτε να μείνετε ήσυχοι τουλάχιστον όσοι κυκλοφορείτε στη Γερμανία, αφού όπως φαίνεται το συγκεκριμένο περιπολικό θα μείνει μόνο στην πρωτότυπη μορφή, αφού δεν αναμένεται να το δούμε να καταδιώκει στους δρόμους. Αν όμως οι Γερμανοί αλλάξουν γνώμη τότε θα μιλάμε για άλλα δεδομένα.