Η Gordon Murray Automotive συμπλήρωσε 6 χρόνια ζωής και αποκάλυψε το νέο της ανοιχτό μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το T.33 Spider. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα που έχει κατασκευαστεί και το T.50, με την κατασκευή να γίνεται από ανθρακονήματα, ενώ η οροφή του αποτελείται από δύο Carbon πάνελ, τα οποία είναι αφαιρούμενα και μπορούν να αποθηκευτούν κάτω από μπροστινό χώρο αποσκευών. Το συνολικό βάρος φτάνει τα 1.108 κιλά και είναι 18 κιλά πιο βαρύ από την έκδοση Coupe.

Μπροστά ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ στο πίσω μέρος και εδώ δεσπόζουν τα στρογγυλά LED φωτιστικά σώματα, ενώ υπάρχει στη μέση η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Οι πόρτες ανοίγουν προς τα επάνω ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα που γνωρίζουμε, ενώ η οροφή και οι καθρέπτες είναι μαύρα για να δημιουργούν αντίθεση με το χρώμα του αμαξώματος. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται από τις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” μπροστά και 20” πίσω, με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 S διαστάσεων 235/35 μπροστά και 295/30 πίσω.

Στο εσωτερικό του αυστηρά διθέσιου μοντέλου ξεχωρίζουν τα δερμάτινα bucket καθίσματα, με το υπόλοιπο εσωτερικό να έχει τα απολύτως απαραίτητα. Το δερμάτινο τιμόνι διαθέτει χειριστήρια, αλλά ο πίνακας οργάνων με το αναλογικό στροφόμετρο και το κιβώτιο ταχυτήτων θυμίζουν κάτι από τα παλιά. Πάντως σημάδια πολυτέλειας δε λείπουν όπως είναι τα πεντάλ αλουμινίου, που δίνουν μια άλλη αίσθηση.

Μηχανικά το νέο T.33 Spider τροφοδοτείται από το V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα της Cosworth χωρητικότητας 3,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 617 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 45,9 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Xtrac, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Παράλληλα υπάρχει το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και η ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια. Το σύστημα διεύθυνσης είναι υδραυλικά υποβοηθούμενο, ενώ υπάρχει η ενεργή πίσω αεροτομή και τα φρένα της Brembo.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να γνωρίζει πως η Gordon Murray Automotive ανακοίνωσε πως θα κατασκευαστούν μόλις 100 T.33 Spider, με το πρώτο να αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές του 2024. Φυσικά, ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι για ελάχιστους και λόγω της περιορισμένης παραγωγής, αλλά και λόγω της τιμής που θα είναι στα ύψη. Όπως και να έχει πάντως είναι υπέροχο.