Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WRC 2022 η Ford παρουσίασε το νέο Puma Hybrid Rally 1, το οποίο θα αντικαταστήσει το Fiesta WRC στη μεγάλη κατηγορία. Η M-Sport στις 20 με 23 Ιανουαρίου θα παραταχθεί στο Rally Monte Carlo με το νέο της όχημα και στο τιμόνι θα βρίσκονται οι Craig Breen, Adrien Fourmaux και Gus Greensmith.

Φυσικά, η Ford με τα Ford Fiesta WRC και Ford Focus RS WRC έχει γράψει τη δική ιστορία με 7 Παγκόσμια Πρωτάθλημα, μετρώντας περισσότερες από 1.500 νικητήριες Ειδικές Διαδρομές. Το νέο αγωνιστικό της αμερικάνικης ομάδας βασίζεται στο Puma EcoBoost Hybrid, έχοντας κάτω από το καπό τον EcoBoost κινητήρα των 1.600 κ.εκ. και τον ηλεκτροκινητήρα των 100 kW, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 380 ίππους. Παράλληλα το υβριδικό σύστημα μετάδοσης ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα και την οδήγηση αποθηκεύοντας την σε μια μπαταρία 3,9 kWh.

Ο Mark Rushbrook Global Director της Ford Performance δήλωσε “Μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές του WRC τα τελευταία χρόνια ήταν η σαφής σύνδεση ανάμεσα στα αγωνιστικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων και τα αντίστοιχα παραγωγής. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό η νέα εποχή του WRC να αντανακλά τη στροφή του κλάδου μας προς την ηλεκτροκίνηση. Στη Ford δεσμευόμαστε πλήρως σε ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον και η συμμετοχή του M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 στις πιο δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε ακόμη πιο συναρπαστικά ηλεκτροκίνητα κινητήρια σύνολα για τους πελάτες μας”.