Όλοι γνωρίζουμε πως το Toyota Hilux είναι ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο, όμως αυτό δεν το εμποδίζει κατά καιρούς να κυκλοφορεί σε κάποιες διαφορετικές εκδόσεις. Το νέο Toyota Hilux GR Sport είναι μια πιο σπορ έκδοση, η οποία όμως θέλει να προσφέρει στον οδηγό το κάτι παραπάνω. Το νέο μοντέλο έρχεται με βελτιώσεις, με το Rally Dakar να είναι η πηγή έμπνευσης για το εν λόγω όχημα.

Στο εμπρόσθιο μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με το “Toyota” να είναι ολογράφως, ενώ απουσιάζει το σήμα της ιαπωνικής εταιρείας. Τα LED φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ημέρας και οι νευρώσεις στο καπό δίνουν μια άλλη αίσθηση. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες ελαφρού κράματος μεγέθους 17”. Το μόνο αρνητικό είναι η απουσία μιας πιο όμορφης τελικής εξάτμισης.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα καθίσματα από δέρμα και ύφασμα με τις κόκκινες ραφές, ενώ υπάρχει η οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο πίνακας οργάνων παραμένει αναλογικός με μια μικρή ψηφιακή οθόνη ανάμεσα στο ταχύμετρο και το στροφόμετρο. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.  

Μηχανικά το νέο Toyota Hilux GR Sport τροφοδοτείται από τον κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 204 ίππους και τη μέγιστη ροπή να αγγίζει τα 50,9 κιλά. Ο κινητήρα συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων της ιαπωνικής εταιρείας.

Το νέο Hilux GR Sport περιλαμβάνει νέα ανάρτηση, νέα ελατήρια, αμορτισέρ μονού σωλήνα, αυτόματο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και το σύστημα Active Traction Control. Φυσικά, όλα τα παραπάνω του δίνουν την απαραίτητη ώθηση μαζί με την τετρακίνηση για να γίνει κυρίαρχος στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Το πόσοι θα το αποκτήσουν είναι άγνωστο, αλλά όπως και να έχει είναι ένα από τα επαγγελματικά οχήματα που κάνει τη διαφορά. Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή, αφού όπως ανακοίνωσε η Toyota, το νέο Hilux GR Sport αναμένεται στην Ευρώπη το καλοκαίρι.