Η Alfa Romeo από την ίδρυση της ήξερε πώς να κάνει το κοινό να θέλει ένα από τα αυτοκίνητα της. Ο σχεδιασμός τους ήταν πάντα πρωτοποριακός, αλλά και όλα όσα προσέφερε δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για να μην την επιλέξεις. Σήμερα τα ιταλικά μοντέλα για κάποιους έχουν χάσει λίγο το δρόμο τους, όμως η Giulia ήρθε και τάραξε τα νερά.

Τώρα ο Luca Serafini έρχεται να ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά με ένα ψηφιακό σκίτσο που δημιούργησε. Το σκίτσο αυτό απεικονίζει τη νέα Alfa Romeo Montreal Vision GT Concept, η οποία όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει την Alfa Romeo. Το Montreal βέβαια δεν είναι κάτι άγνωστο, αφού οι Ιταλοί είχαν δημιουργήσει ένα μοντέλο με το όνομα αυτό το 1967 ως πρωτότυπο, ενώ τρία χρόνια αργότερα έμπαινε στην παραγωγή.

Σε γενικές γραμμές δεν έχει πολύ μεγάλες διαφορές από το τότε μοντέλο, όμως σίγουρα ότι νεότερο είναι και καλύτερο. Άλλωστε μισός αιώνας είναι σίγουρα κάτι που αλλάζει τα πάντα. Ο κινητήρας βάση λογικής δε θα είναι κάτι απλό καθημερινό, αλλά ότι και να φορέσει θα βρει το δικό του κοινό να το αγαπήσει και να το υποστηρίξει.

Κάποιοι θα πουν πως το πρωτότυπο μπορεί και να μη σημαίνει τίποτα, αφού πολλές φορές έχουμε δει μοντέλα να μην περνάνε καν στην παραγωγή. Εμείς πιστεύουμε πως ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να φέρει και πάλι την ιταλική φίρμα εκεί που της αξίζει. Άλλωστε ένα τέτοιο μοντέλο είναι κάτι που θα ήθελε ο καθένας στη συλλογή του. Εν αναμονή λοιπόν.