Ο EJ20 είναι ένας κινητήρας της Subaru που εδώ και 30 χρόνια δίνει ζωή στα WRX STI. Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν. Αυτό ανακοίνωσε η Subaru στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Tokyo, όπου και παρουσίασε το WRX STI EJ20 Final Edition. Για όσους δε θυμούνται ο εν λόγω κινητήρας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1989 στο Legacy και έδωσε σάρκα και οστά σχεδόν σε όλα τα αγωνιστικά της ιαπωνικής εταιρείας.

Για όσου κάνουν σκέψεις ίσως θα πρέπει να τις αφήσουν στην άκρη ή να κοιτάξουν κάτι άλλο, αφού η συγκεκριμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας. Εκτός του γνωστού μπλε χρώματος περιλαμβάνει φρένα της Brembo με 6πίστωνες δαγκάνες εμπρός και διπίστονες πίσω και χρυσές ζάντες της BBS μεγέθους 19”.

Μηχανικά θα υπάρχει ο γνωστός EJ20 κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 308 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 43 κιλά. Όπως είναι γνωστό η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων των 6 σχέσεων. Τέλος, όπως αναφέρθηκε θα κυκλοφορήσουν μόλις 555 κομμάτια, με τις παραγγελίες να ανοίγουν στις 23 Δεκεμβρίου. Όσοι πάντως το σκέφτονται ας το αποφασίσουν γρήγορα αφού ένα τέτοιο μοντέλο θα γίνει ανάρπαστο.