Η Audi παρουσίασε το νέο Q5 Sportback. Το γερμανικό μοντέλο υπόσχεται άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα. Έχει μήκος 4,69 μέτρα, πλάτος 1,89 μέτρα, ύψος 1,66 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,82 μέτρα. Εξωτερικά ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με τους τέσσερις κύκλους να δεσπόζουν ψηλά, ενώ τα Matrix LED φωτιστικά σώματα, μαζί με τα φώτα ημέρας δένουν αρμονικά δίνοντας μια άλλη όψη.

Οι προβολείς ομίχλης πλαισιώνονται από λεπτή λωρίδα αλουμινίου, η οποία βρίσκεται και περιμετρικά της μάσκας. Γύρω γύρω από τα ελαστικά υπάρχει μαύρο πλαστικό για μεγαλύτερη προστασία του χρώματος, αφού συνήθως εκεί γίνονται και τα περισσότερα μικροχτυπήματα. Στο πίσω μέρος τα OLED φωτιστικά σώματα καταλαμβάνουν αρκετά μεγάλο χώρο, ενώ η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής θέλει να δώσει μια πιο σπορ εκδοχή. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου από 18” έως 21”.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η οθόνη αφής μεγέθους 10,1”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB 3, καθώς και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που αποτελείται από την οθόνη μεγέθους 12,3”. Το σύστημα MIB 3 υποστηρίζει τα συστήματα Apple CarPlay, Android Auto, Audi Connect και Amazon Alexa. Επιπλέον, υπάρχουν τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen των 705 Watt, τα οποία ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 510 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.480 λίτρα.

Από μηχανικής πλευράς το νέο Q5 Sportback θα διαθέτει σύνολα βενζίνης, πετρελαίου και υβριδικά συστήματα. Από πλευράς βενζίνης θα υπάρχουν οι δύο δίλιτροι TFSI κινητήρες, ενώ από πλευράς πετρελαίου θα έχουν το TDI χωρητικότητας 2 λίτρων, με τους 204 ίππους και τον V6 TDI χωρητικότητας 3 λίτρων, με τους 347 ίππους που θα φορεθεί στο SQ5 Sportback. Μέσα στο 2021 θα υπάρξουν και δύο Plug-in Hybrid εκδόσεις, με τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει 299 και 367 ίππους αντίστοιχα.

Το νέο Audi Q5 Sportback διαθέτει ενεργή αερανάρτηση και δυναμικό σύστημα διεύθυνσης που μεταβάλλει τη γωνία διεύθυνσης και την υποβοήθηση του τιμονιού. Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας διαθέτει ότι πιο προηγμένο υπάρχει, όπως τα Cruise Control, Predictive Efficiency Assist, Pre Sense City, Predictive Side Assist, Turn Assist, Collision Avoidance Assist,  Exit Warning, Lane Departure Warning, Pre Sense Rear, Parking System Plus, Rear Cross Traffic Assist, Traffic Jam Assist και Top View Camera.

Το νέο Audi Q5 Sportback έχει αποκτήσει το δικό του κοινό, όμως οι Γερμανοί θέλουν μεγαλύτερο μερίδιο από την κατηγορία του. Όποιος το αγοράσει και βρεθεί στο εσωτερικό του είναι σίγουρο πως θα το απολαύσει, αφού και γρήγορο είναι και ασφάλεια προσφέρει, αλλά είναι και πολυτελέσταστο. Για όσους ήδη ενδιαφέρονται θα χρειαστεί να κάνουν λίγη υπομονή, αφού οι πωλήσεις του αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2021.