Η Integrale του 1989 που πουλήθηκε για 23.000$

Η Lancia Delta HF Integrale ήταν ένα από τα αυτοκίνητα που έγραψε τη δική της ιστορία. Δυστυχώς στις μέρες μας μόνο να το αναπολεί μπορεί κάποιος το συγκεκριμένο μοντέλο, αφού ανήκει στο παρελθόν. Κάποιοι όμως είναι πιο τυχεροί, αφού υπάρχουν κάποια συλλεκτικά κομμάτια όπως η Lancia Delta HF Integrale του 1989 που υπάρχει στις φωτογραφίες.

Η εν λόγω Integrale βγήκε προς πώληση το καλοκαίρι και βρήκε το νέο αγοραστή της, ο οποίος πλήρωσε μόλις 23.000$ για να την αποκτήσει. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την έφερε στην Αμερική από την Ιαπωνία, αλλά τελικά την έβαλε πολύ γρήγορα προς πώληση. Το αυτοκίνητο βγήκε στο διαδίκτυο σαν αγγελία και πουλήθηκε αρκετά πιο γρήγορα από όσο υπολόγιζε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.

Η συγκεκριμένη Lancia Delta HF Integrale του 1989 είναι σε λευκό χρώμα με τα αυτοκόλλητα της Martini, κάτι που τη συνόδευε για πολλά χρόνια στους αγώνες. Το αυτοκίνητο είναι όπως βγήκε από το εργοστάσιο χωρίς να έχει γρατζουνιές ή χτυπήματα. Οι ζάντες είναι οι εργοστασιακές μεγέθους 15”, με διαστάσεις ελαστικών 185/60. Βέβαια το πιο σημαντικό είναι πως το κοντέρ μετά από 31 χρόνια γράφει μόλις 78.000 χιλιόμετρα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα εργοστασιακά bucket καθίσματα της Recaro με υφασμάτινα ριγέ ένθετα της Missoni και το τριάκτινο τιμόνι που διέθετε η Lancia εκείνο τον καιρό. Σχεδόν στο ίδιο χρώμα με τα καθίσματα είναι και τα πάνελ των θυρών, ενώ υπάρχει γκρι μοκέτα και μαύρο ταμπλό στην κεντρική κονσόλα. Επιπλέον, διαθέτει ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και CD Player της Pioneer.

Από μηχανικής πλευράς κάτω από το καπό κρύβεται ο 8βάλβιδος 4κύλινδρος Turbo κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 182 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 5 σχέσεων. Σίγουρα, ο νέος ιδιοκτήτης θα το απολαύσει και με το παραπάνω, αφού το ιταλικό μοντέλο είναι σε πλήρη λειτουργία και αποδίδει ακόμα αυτά που πρέπει. Όπως και να έχει όμως διαθέτει ένα κόσμημα της αυτοκίνησης στα χέρια του, το οποίο σίγουρα θα θέλαμε και εμείς.