Το Outlander είναι ένα από τα αγαπημένα SUV αυτών που προτιμούν τα αυτοκίνητα της Mitsubishi και όχι μόνο. Οι Ιάπωνες πλέον παρουσίασαν την υβριδική εκδοχή του μοντέλου με την ονομασία Outlander PEHV. Ο επίσημος Έλληνας αντιπρόσωπος της ιαπωνικής εταιρείας ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου μοντέλου, το οποίο οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να το δουν στις εκθέσεις της Mitsubishi.

Το μήκος φτάνει τα 4,69 μέτρα, το πλάτος τα 1,80 μέτρα και το ύψος τα 1,71 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,67 μέτρα. Η μπροστινή εμφάνιση είναι γνώριμη στο κοινό με τη διπλή αλουμινένια γραμμή και το σήμα της ιαπωνικής εταιρείας να βρίσκεται στη μέση. Τα LED φωτιστικά σώματα με τα φώτα ημέρας και τους προβολείς ομίχλης που έχουν νέο πλαίσιο, καθώς και οι λεπτομέρειες αλουμινίου στον προφυλακτήρα δείχνουν ένα όμορφο αμάξωμα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν η αεροτομή που βρίσκεται στο τελείωμα της οροφής και τα LED φωτιστικά σώματα. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, με διαστάσεις ελαστικών 225/55.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι εμφανής με τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι των τεσσάρων ακτίνων και το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων. Ο πίνακας οργάνων παραμένει με το αναλογικό σχήμα και τις λευκές βελόνες, με τη μικρή ψηφιακή οθόνη να βρίσκεται ανάμεσα στο στροφόμετρο και το ταχύμετρο. Η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 453 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων αγγίζει τα 1.602 λίτρα.

Μηχανικά το Outlander PHEV εφοδιάζεται με ένα βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 131 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 21,5 κιλά. Επιπλέον, υπάρχουν και δύο ηλεκτροκινητήρες 60 και 80 kW με τη μέγιστη ισχύ του πρώτου να είναι 82 ίπποι και 13,9 κιλά ροπή, ενώ του δεύτερου να φτάνει τους 95 ίππους και τα 19,8 κιλά ροπής.

Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 224 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 34,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 10,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 170 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 2 λίτρα/100χλμ, ενώ η συνολική αυτονομία μπορεί να ξεπεράσει τα 600 χιλιόμετρα, με τις εκπομπές ρύπων να ανέρχονται σε μόλις 46 γρ/χλμ. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Super-All Wheel Control.

Η ενέργεια βρίσκεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,8 KWh, ενώ το βάρος της είναι 230 κιλά. Η κατασκευή της γίνεται από κοινού με τη Mitsubishi και την ιαπωνική YUASA, με την αυτονομία να φτάνει τα 57 χιλιόμετρα. Για να φορτίσει πλήρως χρειάζεται τέσσερις ώρες, ενώ με έναν ταχυφορτιστή απαιτούνται μόλις 25’ για το 80% της φόρτισης. Η Mitsubishi προσφέρει 8 χρόνια εγγύηση στη μπαταρία, ενώ υπόσχεται πως ακόμα και μετά από τόσα χρόνια η δύναμη της μπαταρίας θα είναι στο 70%.

Τρία είναι τα προγράμματα που μπορεί να επιλέξει ο οδηγός. Το Pure EV Mode είναι για να οδηγεί κάποιος μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες, το Series Hybrid Mode λειτουργεί με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, με το βενζινοκινητήρα να λειτουργεί ως γεννήτρια για τη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ το Parallel Hybrid Mode λειτουργεί με τον βενζινοκινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς, ενώ στο πίσω μέρος η λειτουργία γίνεται με τον ηλεκτροκινητήρα.

Από πλευράς εξοπλισμού υπάρχουν δύο εκδόσεις. Η βασική είναι η Intense Plus, η οποία προσφέρει 9 αερόσακους, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, Cruise Control, ακουστικό σύστημα ειδοποίησης οχημάτων, σύστημα παράκαμψης φρένων, πίσω αεροτομή, φιμέ πίσω τζάμια και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”. Επιπλέον, υπάρχει και η έκδοση Instyle Navi+, που διαθέτει όλα τα παραπάνω και σύστημα πλοήγησης. Τέλος η τιμή της Intense Plus ορίστηκε στα 45.900€, ενώ η Instyle Navi+ ανεβαίνει στα 54.900€.

Οι τιμές του νέου Mitsubishi Outlander PHEV

ΈκδοσηΚυβισμόςΙσχύςΤιμή
Outlander PHEV Ιntense Plus2.40022445.900€
Outlander PHEV Instyle Navi+2.40022454.900€