Η MINI όπως φαίνεται τα επόμενα χρόνια αναμένεται να επενδύσει πολλά εκατομμύρια Ευρώ για να αναπτύξει τα νέα ηλεκτρικά της οχήματα. Μετά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της (MINI Cooper SE), τώρα έρχεται η σειρά ενός υβριδικού μοντέλου που θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία.

Πρόκειται για το MINI Cooper S E Countryman, το οποίο όπως ανακοίνωσαν οι Βρετανοί θα έχει 30% μεγαλύτερη αυτονομία. Αυτό θα γίνει μέσα από μια μπαταρία ιόντων λιθίου που από 7,7 kWh ανεβαίνει στις 10, με την μέγιστη αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα να φτάνει πλέον τα 60 χιλιόμετρα.

Εκτός όμως του ηλεκτροκινητήρα θα υπάρχει και ο βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 136 ίππους. Έτσι με τη μέγιστη ισχύ των 88 ίππων του ηλεκτροκινητήρα η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 224 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 198 χλμ/ώρα.

Η πλήρης φόρτιση για τον ηλεκτροκινητήρα σε μια απλή οικιακή πρίζα ξεπερνά τις 3 ώρες, ενώ με τον ταχυφορτιστή είναι κάτι παραπάνω από 2,5 ώρες για το 100%. Η τιμή του στην ελληνική αγορά είναι 44.300€, κάτι που είναι αρκετά δελεαστικό για ένα υβριδικό μοντέλο. Βέβαια η τελική απόφαση είναι δική σας.