Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.ΜΕ., γενικό αντιπρόσωπο αυτοκινήτων Honda στην Ελλάδα, ανακοινώνει την ανάκληση 4.820 μοντέλων Accord, Civic, CR-V, Jazz, Insight και Stream, με έτος κατασκευής από το 2001 έως το 2015. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα οχήματα Accord (CM1, CW1, CL7, CL9, CU1 και CU2), Civic (ES4, ES5 και ES9), CR-V (RD8), Jazz (GD1, GD5, GE6, GG1, GG2, GG3 και GP1), Insight (ZE2) και Stream (RN1), περιόδου παραγωγής από τον Ιανουάριο του 2001 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015.

Το πρόβλημα εντοπίζεται  στον αερόσακο οδηγού ή συνοδηγού, όπου στα επηρεαζόμενα οχήματα, ενδέχεται ο μηχανισμός ενεργοποίησης του αερόσακου οδηγού ή συνοδηγού, στην περίπτωση μόνο που αυτός ενεργοποιηθεί κατά την διάρκεια ατυχήματος, να παράξει μεγαλύτερη πίεση φουσκώματος από την κανονική, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την ρήξη του και ενδεχομένως τον τραυματισμό του οδηγού ή συνοδηγού. Η λειτουργία των υπόλοιπων αερόσακων παραμένει ανεπηρέαστη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν μέσω προσωπικής επιστολής, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda επιθυμούν για την αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού ή συνοδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.ΜΕ., στο τηλέφωνο 210-3483795 ή μέσω email: info@saracakis.gr.