Η Tata είναι μια ινδική εταιρεία αυτοκινήτων, η οποία κατασκευάζει όσο το δυνατόν φθηνότερα αυτοκίνητα. Οι Ινδοί παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή στην κατηγορία των SUV, με το νέο Punch. Η λέξη Punch στα αγγλικά σημαίνει γροθιά, με το μικρό μοντέλο να θέλει να τη ρίξει στην αγορά κυρίως όσον αφορά στην τιμή.

Το συνολικό μήκος φτάνει τα 3,82 μέτρα, το πλάτος τα 1,74 μέτρα, ενώ το ύψος είναι 1,61 μέτρα. Φυσικά, το νέο Punch ενδείκνυται για εκτός δρόμου διαδρομές, αφού το ύψος από το έδαφος είναι 187 χιλιοστά, ενώ μπορεί να διασχίσει και υδάτινη επιφάνεια έως 370 χιλιοστά. Τα LED φώτα ημέρας είναι σε ξεχωριστό σημείο από τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής.

Στο εσωτερικό ο πίνακας οργάνων χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Το πρώτο είναι με τον αναλογικό κοντέρ των χιλιομέτρων και το δεύτερο είναι με τη μικρή ψηφιακή οθόνη που δίνει όλες τις άλλες λεπτομέρειες. Η οθόνη αφής μεγέθους 7”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θέλει να κάνει τη ζωή του οδηγού πιο άνετη, ενώ το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 366 λίτρα, αλλά ανεβαίνει με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Μηχανικά το νέο SUV τροφοδοτείται από τον 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 85 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 11,5 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Δε γνωρίζουμε αν και κατά πόσο το Tata Punch θα μπορούσε να επιβιώσει στην ευρωπαϊκή αγορά, αφού υπάρχουν ένα σωρό προτάσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτό όμως που οφείλουμε να ομολογήσουμε είναι πως κανένα δεν είναι τόσο οικονομικό στην αγορά του. Οι Ινδοί το κοστολογούν στα 6.030€, κάτι που πραγματικά υπό άλλες συνθήκες θα ήταν κάτι παραπάνω από δελεαστικό.