Η Mercedes παρουσίασε τη νέα AMG SL, η οποία είναι τετρακίνητη και διαθέτει τετραδιεύθυνση. Το γερμανικό Cabrio μοντέλο μπαίνει στη νέα γενιά, είναι τετραθέσιο, ενώ διατίθενται με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή. Η κατασκευή της νέας AMG SL βασίζεται στην πλατφόρμα MRA, ενώ το πλαίσιο αλουμινίου την κάνει ακόμα πιο άκαμπτη σε σχέση με την απερχόμενη έκδοση.

Το μήκος φτάνει τα 4,70 μέτρα, το πλάτος τα 1,91 μέτρα, το ύψος τα 1,35 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,70 μέτρα. Αυτό σημαίνει πως η νέα AMG SL είναι μακρύτερη κατά 88 χιλιοστά, πιο πλατιά κατά 38 χιλιοστά και πιο ψηλή κατά 44 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιο αυξήθηκε και αυτό κατά 117 χιλιοστά. Το συνολικό βάρος φτάνει τα 1.970 κιλά.

Η νέα εμφάνιση διαθέτει τη μεγάλη μάσκα με το αστέρι να δεσπόζει στη μέση, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ημέρας προσφέρουν ακόμη καλύτερο φωτισμό. Οι προβολείς ομίχλης απουσιάζουν και στη θέση τους έχουν τοποθετηθεί επιπλέον αεραγωγοί, ενώ η μάσκα ανοίγει και κλείνει με τις περσίδες που έχει μπροστά για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα όποτε χρειαστεί. Το αεροδυναμικό σχήμα θέλει να κάνει πιο σπορ το μοντέλο, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν η αεροτομή, τα LED φωτιστικά σώματα και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Επιπλέον, στο νέο μοντέλο υπάρχει η ενεργή μπροστινή αεροτομή. Αυτή είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και βρίσκεται στο κρυμμένη στο κάτω μέρος μπροστά από τον κινητήρα. Στα 80 χλμ/ώρα επεκτείνεται προς τα κάτω κατά 40 χιλιοστά, ενώ το ίδιο ενεργή είναι και η πίσω αεροτομή, η οποία μπορεί να κατευθυνθεί σε πέντε διαφορετικές γωνίες για να ενισχύεται η κάθετη δύναμη.

Η υφασμάτινη οροφή είναι τριπλής επίστρωσης και ζυγίζει 21 κιλά λιγότερο από τη μεταλλική οροφή. Στη νέα οροφή υπάρχει και το πίσω θερμαινόμενο τζάμι, ενώ με το πάτημα ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα χρειάζεται μόλις 15” για να ανοίξει ή να κλείσει.

Εσωτερικά υπάρχει η διάταξη των καθισμάτων 2+2 θέσεων, ενώ δεσπόζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες. Η μια είναι μεγέθους 12,3” για τον πίνακα οργάνων και η άλλη αφής μεγέθους 11,9”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX. Τα δερμάτινα καθίσματα με τις λευκές ραφές, το δερμάτινο τιμόνι και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν πήχη της πολυτέλειας. Στο τιμόνι πλέον τα χειριστήρια χωρίζονται σε τέσσερις στήλες και όχι σε δύο όπως είχαμε συνηθίσει. Ο χώρος αποσκευών είναι μόλις 240 λίτρα, ενώ αν αναδιπλωθεί η οροφή μειώνεται στα 213 λίτρα.

Η νέα Mercedes-AMG SL μηχανικά θα διατίθενται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη SL55 4Matic+ θα είναι με το V8 κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μεγίστη ισχύ να φτάνει τους 476 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 71,3 κιλά. Η δεύτερη SL63 4Matic+ θα είναι και η πιο ισχυρή. Πρόκειται για το V8 Bi-Turbo κινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 585 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 81,5 κιλά. Στην πρώτη περίπτωση το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,9” και στη δεύτερη σε μόλις 3,6”, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 295 και 315 χλμ/ώρα αντίστοιχα. Και οι δύο εκδόσεις συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων.

Οι επιλογές οδήγησης είναι οι Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual, ενώ στην SL63 υπάρχει επιπλέον και η Race. Η ανάρτηση είναι 5 συνδέσμων με διπλά ψαλίδια στον εμπρόσθιο άξονα και πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω. Επιπλέον, υπάρχει το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό, η τετρακίνηση και η τετραδιεύθυνση. Τα φρένα αποτελούνται από τις 6πίστονες δαγκάνες με τους δίσκους των 390 χιλιοστών μπροστά και από τους δίσκους των 360 χιλιοστών πίσω. Για όσους θέλουν υπάρχουν και τα κεραμικά φρένα με τους δίσκους των 402 και 360 χιλιοστών αντίστοιχα.

Μπορεί η νέα Mercedes-AMG SL να μην είναι για όλους, όμως είναι ένα αυτοκίνητο απόλυτα ασφαλές, γρήγορο και εντυπωσιακό. Άλλωστε η Mercedes γνωρίζει πολύ καλά πως να δημιουργεί τέτοια μοντέλα, αφού διαθέτει και την εμπειρία, αλλά και την τεχνογνωσία. Εμείς θα θέλαμε ένα. Εσείς;