Το Mazda 6 γιορτάζει τα 20 χρόνια με επετειακή έκδοση

Το Mazda 6 είναι το οικογενειακό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας. Το συγκεκριμένο μοντέλο κλείνει τα 20 χρόνια του στην αγορά αυτοκινήτου και οι Ιάπωνες θέλοντας να δελεάσουν ακόμη περισσότερο το αγοραστικό κοινό δημιούργησαν μια επετειακή έκδοση με την ονομασία 20th Anniversary Edition. Το Mazda 6 20th Anniversary Edition θα προσφέρεται σε δύο χρώματα που είναι τα Rhodium White Premium Metallic και Artisan Red Premium Metallic, με το τελευταίο να εμφανίζεται πρώτη φορά στην παλέτα των χρωμάτων.

Εξωτερικά στο επετειακό Mazda 6 οι διαφορές με τα ανανεωμένα 6άρια που κυκλοφορούν βρίσκονται στη μάσκα αλουμινίου, στο ανάγλυφο λογότυπο “20th Anniversary” που βρίσκεται στα φτερά και στις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”. Εσωτερικά οι αλλαγές εστιάζονται στα καφέ δερμάτινα καθίσματα από Nappa, ενώ στα προσκέφαλα υπάρχει ανάγλυφο το “20th Anniversary”. Όπως τα δερμάτινα καθίσματα έτσι και το ταμπλό είναι σε καφέ ματ χρώμα δίνοντας μια άλλη αίσθηση.

Το Mazda 6 20th Anniversary Edition προσφέρεται με δύο κινητήρες, έναν βενζίνης και έναν πετρελαίου. Η έκδοση βενζίνης αποτελείται από τον Skyactiv-G κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 232 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 42,8 κιλά. Ο κινητήρας πετρελαίου δεν είναι άλλος από τον SkyActiv-D χωρητικότητας 2,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 197 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 45,6 κιλά. Και στις δύο περιπτώσεις ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται είτε στους εμπρόσθιους τροχούς, είτε και στους τέσσερις τροχούς.

Για όποιον ενδιαφέρεται ίσως θα πρέπει να κοιτάξει το ανανεωμένο Mazda 6, αφού η έκδοση Mazda 6 20th Anniversary Edition θα κυκλοφορήσει στην εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας, αλλά και αυτή της Αυστραλίας, χωρίς να έχει γίνει λόγος για την Ευρώπη. Όσο για την τιμή; Αυτή υπολογίζεται σε κάτι λιγότερο από 50.000€.