Η λέξη Manifesto είναι λατινική και σημαίνει φανερώνω. Αυτό έκανε η Dacia φανερώνοντας τον τρόπο που σκέφτεται το μέλλον. Το Manifesto είναι ένα πρωτότυπο όχημα για εκτός δρόμου διαδρομές, αλλά όπως μπορεί να καταλάβει κανείς πολύ δύσκολα θα το δούμε να περνά στην παραγωγή. Η ρουμάνικη εταιρεία το παρουσιάζει σαν ένα από τα οχήματα που μπορεί να συνδεθεί άνετα με τη φύση, ενώ έχει κάποια πράγματα που μελλοντικά θα περάσουν σε νέα οχήματα της Dacia.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του λείπουν πολλά πράγματα από αυτά που έχουμε συνηθίσει στα αυτοκίνητα, όπως το παρμπρίζ, οι πόρτες και τα παράθυρα, ενώ στο εξοπλισμό φαίνεται να είναι πιο σπαρτιάτικο, αφού λείπει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Η αλλαγή είναι ότι το ίδιο το smartphone μπορεί να συνδεθεί στο ταμπλό του αυτοκινήτου χωρίς να χρειάζεται κάτι άλλο.

Η μάσκα είναι αυτή που θα χρησιμοποιείται στα νέα Dacia με το DC στη μέση, ενώ υπάρχουν και τα LED φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος υπάρχει φωτιζόμενη η λέξη Dacia, ενώ και από εδώ απουσιάζει το παράθυρο του πορτμπαγκάζ. Τα ελαστικά του, του προσφέρουν το πλεονέκτημα να μπορεί να κινηθεί σε κάθε έδαφος όσο δύσβατο και να είναι, με την κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Στο εσωτερικό τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Μπορεί το τιμόνι να υφίσταται κανονικά, όμως τα υλικά του το κάνουν παράξενο, αφού κατά το ήμισυ είναι κατασκευασμένο από φελλό, ενώ το ταμπλό και αυτό είναι κατασκευασμένο από φελλό. Τα καθίσματα είναι διαφορετικά, αφού ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να γίνουν sleeping bags για να κοιμηθεί κάποιος οπουδήποτε. Η σχάρα στην οροφή μπορεί να μεταφέρει οτιδήποτε, ενώ υπάρχει και μία αφαιρούμενη μπαταρία, η οποία μπορεί να τροφοδοτεί με ρεύμα μία οικιακή παροχή.

Σίγουρα, όλα τα παραπάνω δείχνουν ένα τελείως διαφορετικό όχημα από αυτά που έχουμε συνηθίσει, όμως η Dacia σκέφτεται κάποια πράγματα για το μέλλον, που θα περάσουν στα νέα μοντέλα της. Για να είμαστε ειλικρινής εμείς κάτι τέτοιο δε θα θέλαμε να το δούμε στους δρόμους, αλλά σε ένα ειδικό όχημα με κάποιες αλλαγές για τις περιπέτειες στη φύση δε θα λέγαμε όχι.