Η διαφορετική οπτική της Toyota Corolla

Στο τελείωμα της περασμένης χρονιάς η Toyota αποκάλυψε μια διαφορετική οπτική της Corolla. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την Corolla Cross, η οποία δεν είναι άλλη από την SUV μορφή της. Το αυτοκίνητο που έχει κάνει περισσότερες από 50.000.000 πωλήσεις ανά τον κόσμο τώρα πλέον θα διαθέτει και μια εντελώς διαφορετική έκδοση.

Μπορεί να είναι SUV, αλλά η φιλοσοφία της Corolla δεν αλλάζει. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην GA–C πλατφόρμα και έχει μήκος 4,46 μέτρα, πλάτος 1,82 μέτρα, ύψος 1,62 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,64 μέτρα. Οι διαστάσεις της την τοποθετούν ανάμεσα στο C-HR και το RAV4. Μπροστά ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα, με τα LED φωτιστικά σώματα και τα LED φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με την απλή Corolla. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 12,3” και η οθόνη αφής μεγέθους 10,5”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Μηχανικά το νέο μοντέλο θα τροφοδοτείται από το νέο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα της Toyota, το οποίο αποτελείται από το κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων και από έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων φτάνει τους 197 ίππους, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 7,6”. Στην τετρακίνητη έκδοση θα υπάρχει και ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος.

Από πλευράς ασφαλείας όπως είναι φυσικό η Corolla Cross διαθέτει ότι νέο υπάρχει. Έτσι περιλαμβάνει τον κεντρικό αερόσακο για τους επιβάτες μπροστά και τα συστήματα Pre-Collision System με Acceleration Suppression, Intersection Cut-In Traffic Assist, Oncoming Traffic Detection, Intersection Turn Assist, Emergency Driving Stop System, Full Speed Range Adaptive Cruise Control, Lane Trace Assist, Road Sign Assist, Rear Cross Traffic Alert με Automatic Braking και Intelligent Clearance Sonar.

Για όσους ενδιαφέρονται θα χρειαστεί να κάνουν λίγο υπομονή, αφού μπορεί ήδη η νέα Toyota Corolla Cross να έχει εμφανιστεί ήδη στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που ενδέχεται να πάρει και αυτό το μοντέλο το χρόνο αναμονής που έχουν και τα υπόλοιπα. Πάντως στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμη για παραγγελία.