Μπορεί κάποιος να πει πως το κόκκινο χρώμα στα αυτοκίνητα είναι συνηθισμένο. Όμως για κάποιους άλλους μπορεί να μην είναι. Η Mazda το κόκκινο χρώμα το έχει σε περίοπτη θέση, αφού το θεωρεί ως το χρώμα του συναισθηματισμού. Μπορεί οι πρόγονοι μας να έκαναν τις δικές τους αλχημείες για να δημιουργήσουν μια κοκκινωπή πάστα, όμως η Mazda το έκανε σήμα κατατεθέν.

Συνήθως οι περισσότερες εταιρείες το χρησιμοποιούν στην αυτοκίνηση για να τονίσουν τα σπορ μοντέλα, όμως η Mazda το θεωρεί ως κάτι φυσιολογικό για αυτό και βρίσκεται σε όλα της τα μοντέλα. Το 2020, μόνο το 6,7% όλων των αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν ήταν κόκκινα. Για τη Mazda όμως αυτό δεν ισχύει, αφού το 27,2% επέλεξε να αγοράσει σε κόκκινο το αυτοκίνητο της ιαπωνικής εταιρείας. Το πάθος και η συναισθηματική σύνδεση μεταξύ του αυτοκινήτου και του οδηγού, σε συνδυασμό με το κόκκινο χρώμα βρίσκονται στην καρδιά του DNA της εταιρείας.

Όταν η Mazda έκανε την πρώτη της είσοδο στην κατηγορία επιβατικών αυτοκινήτων με το R360 Coupe, το “Mazda Red” ήταν ήδη μια από τις διαθέσιμες επιλογές στους πελάτες. Με τα χρόνια, το κόκκινο σταδιακά καθιερώθηκε ως το ξεχωριστό χρώμα για τον ιαπωνικό κατασκευαστή. Μέσα στις επόμενες δεκαετίες, υπήρξαν πολλές επαναλήψεις της κόκκινης απόχρωσης. Από το “Sunrise Red” του RX-7 έως το βαθύ “Burgundy Ice Metallic” των δημοφιλέστερων 323 και 626, στο τολμηρό και φωτεινό “Classic Red” που παρουσιάστηκε με το θρυλικό Mazda MX-5.

Συνολικά, περισσότερες από 100 αποχρώσεις του κόκκινου έχουν συμβάλει στην έκφραση της αποφασιστικότητας και του πάθους στην Mazda, δείχνοντας πως το κόκκινο είναι ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο χρώμα για τους Ιάπωνες. Η Mazda για να κάνει ακόμη πιο ελκυστικό το κόκκινο χρώμα δημιούργησε το νέο Soul Red, το οποίο είναι τέλεια προσαρμοσμένο στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της ιαπωνικής εταιρείας.

Όλα αυτά για κάποιους μπορεί να είναι εντελώς αδιάφορα, όμως για τους ανθρώπους της Mazda είναι ένα από τα σημαντικά κομμάτια, αφού πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως ένα χρώμα μπορεί να εκφράσει κάποιον. Και όπως φαίνεται το κόκκινο χρώμα εκφράζει τη Mazda απόλυτα.