Το Kia e-Niro με νέες εκδόσεις

Το Kia e-Niro με νέες εκδόσεις

Το e-Niro της Kia είναι ένα ακόμη ηλεκτρικό μοντέλο που δίνει τη δική του μάχη σε μια νέα αλλά δύσκολη κατηγορία, αφού όπως φαίνεται υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Οι Κορεάτες παρουσίασαν τις νέες εκδόσεις του ηλεκτρικού τους μοντέλου, το οποίο υπόσχεται μεγαλύτερη αυτονομία και περισσότερο εξοπλισμό. Η βασική έκδοση είναι το e-Niro 2, το οποίο τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 136 ίππους.

Ο κινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 39 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να είναι 290 χιλιόμετρα. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 155 χλμ/ώρα. Με τον ταχυφορτιστή που διαθέτει για να φορτίσει στο 80% η μπαταρία απαιτούνται μόλις 54 λεπτά. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται LED φωτιστικά σώματα, ψηφιακός πίνακας οργάνων, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής μεγέθους 8”,  ενεργό Cruise Control και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”.

Η επόμενη έκδοση είναι το e-Niro 3, η οποία διαθέτει πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 201 ίππους. Ο κινητήρας τροφοδοτείται από τη μπαταρία ιόντων λιθίου 64 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει τα 454 χιλιόμετρα. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 165 χλμ/ώρα. Στο εξοπλισμό υπάρχουν δερμάτινα καθίσματα, οθόνη αφής μεγέθους 10,2”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και σύστημα πλοήγησης.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το e-Niro 4+, το οποίο μηχανικά παραμένει με τα ίδια χαρακτηριστικά που έχει και το e-Niro 3. Όμως εδώ είναι πλουσιότερος ο εξοπλισμός ο οποίος περιλαμβάνει θερμαινόμενα καθίσματα, πεντάλ αλουμινίου, ηχοσύστημα της JBL και το σύστημα προειδοποίησης ταχύτητας.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα ταξίδι μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία, αφού εκεί είναι διαθέσιμα προς το παρόν. Οι παραγγελίες τους είναι ήδη ανοιχτές, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται από τις αρχές τους φθινοπώρου και μετά. Όσο για τις τιμές; Στη Μεγάλη Βρετανία το e-Niro 2 κοστίζει 29.595£ ή 32.511€, το e-Niro 3 33.850£ ή 37.185€ και το e-Niro 4+ ανεβαίνει στα 36.145£ ή 39.706€.