Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο καλά μπορεί να βελτιώνει αυτοκίνητα η ABT. Αυτή τη φορά σειρά είχε το Audi RS4 Avant, το οποίο στα χέρια του γερμανικού οίκου βελτιώσεων έγινε ακόμα πιο ισχυρό. Κάτω από το καπό κρύβεται ο V6 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ μετά την παρέμβαση της ABT να αγγίζει τους 530 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 69,3 κιλά.

Η ABT πρόσθεσε ένα νέο Intercooler, νέα εισαγωγή, ενώ διαθέτει και νέα μονάδα έλεγχου του κινητήρα. Αυτά ανεβάζουν την ισχύ κατά 80 ίππους και έτσι από τους 450 ανεβαίνει όπως αναφέραμε στους 530. Για όσους θέλουν υπάρχει και μια μικρότερη έκδοση που φτάνει τους 510 ίππους. Οι Γερμανοί παρά τη βελτίωση δεν αποκάλυψαν τις επιδόσεις του ισχυρού RS4 Avant.

Εκτός όμως από το μηχανικό κομμάτι βελτιώσεις έχουν γίνει και στο αμάξωμα. Οι αεραγωγοί στα φτερά, η νέα πίσω αεροτομή από CFRP, το τελικό της εξάτμισης από ανθρακονήματα, ο πίσω προφυλακτήρας, αλλά και οι ζάντες αλουμινίου 20” ή 21” είναι αυτά που αλλάζουν την όψη του RS4 Avant της ABT. Επιπλέον, υπάρχουν οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων, αλλά και τα ρυθμιζόμενα ελατήρια που απομακρύνουν κάθε είδους αναταράξεις.

Το Audi RS4 Avant της ABT είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό. Ποιος δε θα ήθελε ένα τέτοιο οικογενειακό αυτοκίνητο που ξεφεύγει από τα καθημερινά δεδομένα; Άλλωστε 530 ίπποι είναι αρκετά δελεαστικοί που όμως έχουν και την απόλυτη ασφάλεια. Είμαστε σίγουροι πως όσο και να κοστίζει κάποιοι θα ξεπεράσουν τα όρια τους για να το αποκτήσουν. Άλλωστε αξίζει και με το παραπάνω.