Το ισχυρό CUPRA Formentor VZ5 της Manhart

Η Manhart όπως γνωρίζουμε όλοι είναι ένας βελτιωτικός οίκος αυτοκινήτων που εδρεύει στη Γερμανία. Εδώ και λίγο καιρό οι Γερμανοί έχουν δημιουργήσει ένα πακέτο βελτίωσης για το CUPRA Formentor VZ5, το οποίο κάνει το αυτοκίνητο ακόμη πιο δυνατό προσφέροντας πολύ έντονες συγκινήσεις σε αυτόν που θα το αποκτήσει. Πιο συγκεκριμένα η Manhart δημιούργησε ένα πακέτο, το οποίο βελτιώνει το αυτοκίνητο εξωτερικά, αλλά και μηχανικά.

Στην εξωτερική εμφάνιση υπάρχουν οι χάλκινες λεπτομέρειες, οι νέες οβάλ απολήξεις της εξάτμισης, με το νέο ήχο και οι νέες σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”. Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί οι νέες αναρτήσεις της H&R και τα νέα πιο χαμηλά ελατήρια, αλλάζοντας εντελώς τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Η πίσω αεροτομή παραμένει ως έχει, ενώ υπάρχει και ο διαχύτης.

Από μηχανικής πλευράς υπάρχει ο 5κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας χωρητικότητας 2,5 λίτρων, που πλέον αποδίδει 483 ίππους από 385 που ήταν, ενώ η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί και αυτή, ανεβαίνοντας στα 64,2 κιλά από 48,9 που ήταν. Αξίζει να σημειωθεί πως η Manhart μετά το Stage 1, ετοιμάζει το Stage 2, το οποίο θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένο Intercooler, νέα εισαγωγή αέρα και νέα ECU, κάτι που θα κάνει ακόμη πιο ισχυρό το ισπανικό μοντέλο. Τέλος, μπορεί να μην είναι γνωστή η τιμή της μετατροπής, αλλά όπως φαίνεται αξίζει και με το παραπάνω.