Οι εξελίξεις στην αυτοκίνηση κινούνται με ραγδαίους ρυθμούς, σε σημείο που ακόμα και πολύ μηχανικοί τρέχουν σε συνεχόμενα σεμινάρια για να μάθουν τα νέα δεδομένα. Το μέλλον της αυτοκίνησης φαίνεται να μην είναι και τόσο δυσοίωνο όπως θέλουν να το παρουσιάζουν κάποιοι. Η αμερικάνικη εταιρεία Terrafugia σε συνεργασία με τη Lexus ετοιμάζει ένα νέο υπερσύγχρονο αυτοκίνητο, το οποίο όμως θα έχει την ιδιότητα να πετάει. Το όραμα των Αμερικάνων είναι να δώσουν στην παραγωγή αυτό το νέο όχημα, αλλάζοντας ουσιαστικά το μέλλον των αυτοκίνητων.

terrafugia tf-x 2Το TF – X όπως το ονόμασαν θα είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, το οποίο εκτός από τον υβριδικό κινητήρα που θα διαθέτει για τις διαδρομές στην άσφαλτο, θα διαθέτει και ένα μικρό κινητήρα αεροπλάνου, έτσι ώστε να έχει τη δύναμη να πετάει σε χαμηλό ύψος, αλλά πάνω από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως θέλει 500 μέτρα ελεύθερο δρόμο για να απογειωθεί, αλλά και να προσγειωθεί στο έδαφος. Η μέση απόσταση που θα μπορεί να διανύσει με το υβριδικό σύστημα θα είναι γύρω στα 450 χιλιόμετρα, ενώ η αυτονομία για να πετάξει μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 800 χιλιόμετρα.

Αν σας άρεσε η ιδέα της απόκτησης ενός τέτοιου αυτοκίνητου, θα πρέπει να κάνετε υπομονή έως το 2021, όπου και πιστεύουν στην Αμερική πως θα υπάρξει μαζική παραγωγή του μοντέλου. Σίγουρα η απόκτηση ενός τέτοιου ιπτάμενου αυτοκίνητου, να λύνει πολλά προβλήματα μετακίνησης, όμως δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει και φυσικά να παίρνει άδεια απογείωσης και προσγείωσης σε έναν αυτοκινητόδρομο.