Οι ιθύνοντες της γαλλικής Renault βλέποντας πως τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα τους το ZOE και το Twizy αυξάνουν τις πωλήσεις τους, αποφάσισαν να προσχωρήσουν στην αναβάθμιση και των δύο μοντέλων. Το ZOE πλεόν διαθέτει δυο εκδόσεις την Expression Nav και τη Dynamique Nav. Η μέγιστη απόσταση πλέον με το νέο κινητήρα φτάνει τα 240 χιλιόμετρα, πριν βρεθεί και πάλι στην πρίζα για να επαναφορτιστεί. Από την άλλη πλευρά και το Twizy πλέον διατίθεται σε δύο εκδόσεις τη Dynamique και τη Cargo.

renault twizy 1Πλούσιος είναι ο εξοπλισμός του ZOE, ο οποίος προσφέρει Clima, cruise control, R – Link με φωνητικό έλεγχο,  οθόνη αφής 7” με πλοηγό, αυτόματα φωτιστικά σώματα, σύστημα εισόδου κάρτας Renault, Bluetooth, ραδιόφωνο με τέσσερα ηχεία, θύρες USB και AUX, ηλεκτρικά παράθυρα, πίσω φιμέ τζάμια και ζάντες αλουμινίου 16”. Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται 6 αερόσακοι, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESC, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ASR, το σύστημα ελέγχου υποστροφής CSV και το Hill Start Assist.

Το Renault ZOE πλέον διαθέτει νέο σύστημα φόρτωσης της μπαταρίας, το οποίο συνδυάζεται με τα ελαστικά χαμηλής τριβής της Michelin και χρειάζεται από 1 έως 9 ώρες για να επαναφορτίσει τη μπαταρία, ενώ από την πλήρη αποφόρτιση μέχρι την ολική επαναφόρτιση χρειάζεται 3 με 4 ώρες. Μηχανικά το ZOE διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες των οποίων η μέγιστη ισχύ φτάνει τους 88 ίππους και η μέγιστη ροπή είναι 22,3 κιλά.

renault twizy 2Το Renault Twizy όπως αναφέραμε προσφέρεται και αυτό σε δύο εκδόσεις. Το Twizy προσφέρει στάνταρ με αερόσακο οδηγού, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μετρητή μπαταρίας, δισκόφρενα, ρυθμιζόμενο κάθισμα με ενσωματωμένο προσκέφαλο, θερμαινόμενο παρμπρίζ και ζάντες αλουμινίου 13”. Το Twizy διατίθεται σε 14 χρωματισμούς, ενώ η μέγιστη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 180λίτρα. Ο κινητήρας έχει μέγιστη ισχύ 17 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 5,8 κιλά.

Το Renault ZOE προσφέρεται πλέον σε 6 εκδόσεις εξοπλισμού με τις τιμές στη Μεγάλη Βρετανία να ξεκινούν από 19.300€ για τη βασική έκδοση και φτάνουν στην ακριβότερη i Dynamique Nav Rapid Charge, η οποία κοστίζει 29.500€. Από την άλλη πλευρά το Renault Twizy κοστίζει στη βασική έκδοση 9.900€, ενώ η ακριβότερη έκδοση φτάνει τα 11.200€.