Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Skoda στη χώρα μας έχει ανακοινώσει εδώ και λίγο καιρό τη διάθεση του ηλεκτρικού CITIGOe iV. Το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο σύμφωνα με τους ιθύνοντες της τσέχικης εταιρείας είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις εντός πόλεων, αφού είναι ευκίνητο και φυσικά δε χρειάζεται καθόλου έξοδα μετακίνησης.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 82 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 21,4 κιλά. Ο κινητήρας λειτουργεί με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 36,8 kWh, με την μέγιστη αυτονομία να κυμαίνεται από 225 έως 274 χιλιόμετρα ανάλογα τις συνθήκες. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 12,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 130 χλμ/ώρα. Η μπαταρία με ένα ταχυφορτιστή απαιτεί μόλις μια ώρα για να φτάσει στο 80%, ενώ σε μια απλή οικιακή πρίζα χρειάζεται 4:08’.

Στον εξοπλισμό το ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda περιλαμβάνει ηλεκτρονικό αυτόματο κλιματισμό, LED φωτιστικά σώματα, προβολείς ομίχλης, δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με χειριστήρια, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα θυρών με τηλεχειρισμό, σύστημα διατήρησης λωρίδας, ηχοσύστημα πολυμέσων SWING με δύο ηχεία, βάση σύνδεσης κινητού με εφαρμογές, φιμέ πίσω τζάμια, καλώδιο φόρτισης αυτοκινήτου και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”.

Για όσους ενδιαφέρονται η τιμή του μικρού Skoda CITIGOe iV στην Ελλάδα ορίστηκε στα 22.300€, αλλά υπάρχει μια προσφορά από την αντιπροσωπεία που κατεβάζει την τελική τιμή στα 19.800€. Σίγουρα η τιμή δεν είναι απαγορευτική, αλλά το ζήτημα στην ελληνική επικράτεια είναι οι σταθμοί φόρτισης. Πάντως για τα εντός πόλεως χιλιόμετρα είναι ότι χρειάζεται. Η επιλογή δική σας.